PES: URA priznala poslove sa Mićunovićem

"Ako iz URA-e misle da će javnost zaboraviti ulogu Abazovićeve Vlade u dodjeli koncesija za priređivanje kazinskih igara na sreću i da će ih sada Spajić spašavati, kao i optužbe njihovog strateškog partnera da su sa Mićunovićem dogovarali mjesečni reket za šverc cigareta u 'Splendidu', onda se grdno varaju"

5520 pregleda 13 komentar(a)
Foto: Evropa sad
Foto: Evropa sad

Pokret Evropa sad (PES) saopštila je da je Građanski pokret (GP) URA "priznao poslove" sa Branislavom Mićunovićem.

Iz PES-a su naveli da je saopštenje URA "panično" i da potvrđuje njihove navode, te da "istovremeno optužuje" premijera Milojka Spajića.

"Dok priznaju poslove sa Mićunovićem, sada mole Spajića da ih spašava i raskine koncesije. Međutim, koncesije koje je Abazovićeva Vlada sklopila sa Mićunovićem, biće predmet rada tužilačkih organa, nakon podnešene krivične prijave, koju je i najavio aktuelni potpredsjednik Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju. To će biti prilika da građani relaksirano i uz kokice, saznaju kako su funkcioneri Abazovićeve Vlade omogućili Mićunoviću da vrši zloupotrebe. Ako iz URA-e misle da će javnost zaboraviti ulogu Abazovićeve Vlade u dodjeli koncesija za priređivanje kazinskih igara na sreću i da će ih sada Spajić spašavati, kao i optužbe njihovog strateškog partnera da su sa Mićunovićem dogovarali mjesečni reket za šverc cigareta u 'Splendidu', onda se grdno varaju", piše u saopštenju PES-a.

Dodaju i da je "sad jasnije zašto su iz URA nakon jednodnevnog pritvora Mićunoviću i njihovog uobičajenog marketinga da su i za to zaslužni, olako prihvatili okolnost da se i danas Mićunović slobodno šeta".

"Očigledno da ih ta odluka tužilaštva nije puno potresla, jer su imali ozbiljne planove u ime Vlade sa licem koje je na crnoj listi SAD-a. Međutim, ubijeđeni smo da će nove okolnosti omogućiti da se ispitaju sumnjive radnje svih aktera, pa očekujemo reakciju tužilaštva na ovu temu, a ključni svjedok može biti i Abazovićev aktuelni koalicioni partner", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: