Stojadinović, Kašćelan, Tičić i Ljamović na čelu odbora DPS-a u Herceg Novom, Tivtu, Budvi i Ulcinju

Mijanović i Moškov u Kotoru osvojili isti broj glasova, pa će izbori u tom odboru biti ponovljeni

13702 pregleda 21 reakcija 20 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Novi predsjednici opštinskih odbora (OO) Demokratske partije socijalista (DPS) u Herceg Novom, Tivtu, Budvi i Ulcinju izabrani su juče na unutarpartijskim lokalnim izborima, saopšteno je iz te stranke.

Iz DPS-a su kazali da će u Kotoru izbori biti ponovoljeni naredne sedmice, nakon što je na jučerašnjem glasanju bilo neriješeno.

Kako su rekli, članstvo DPS-a u južnoj regiji Crne Gore juče je direktno, neposrednim putem izabralo nove predsjednike OO u tim sredinama.

Za predsjednika OO DPS-a Herceg Novi izabran je Dejan Stojadinović, u Tivtu na čelu odbora partije biće Nebojša Kašćelan, u Budvi Milan Tičić, a u Ulcinju Arjan Ljamović.

Dejan Stojadinović
Dejan Stojadinovićfoto: DPS

Navodi se da su izbori u OO Kotor okončani neriješenim rezultatom, jer su kandidati Slađana Mijanović i Neđeljko Moškov osvojili isti broj glasova.

“Pa će izbori u ovoj opštini, shodno pravilniku, biti ponovljeni sljedeće subote, kada će biti održani i izbori u opštinskim odborima DPS-a u centralnoj regiji Crne Gore”, kaže se u saopštenju.

Nebojša Kašćelan
Nebojša Kašćelanfoto: DPS

Iz DPS-a su istakli da su birališta utim opštinskim odborima otvorena jutros u osam sati, a da je glasanje, koje je završeno u 20 sati, vršeno neposrednim glasanjem u prostorijama stranke u tim opštinama, kao i elektronskim putem preko članovima dostupne aplikacije.

Milan Tičić
Milan Tičićfoto: DPS

“Kao što je to bio slučaj juče, u ostalom i 28. januara ove godine kada je birano rukovodstvo partije na centralnom nivou – predsjednik i potpredsjednici, i danas je među članovima partije vladalo veliko interesovanje za unutarstranačke izbore, te je 72 odsto njih iskoristilo svoje pravo glasa”, naveli su iz DPS-a.

Arjan Ljamović
Arjan Ljamovićfoto: DPS

Iz te stranke su ukazali da ovakav vid izbora u DPS-u, kojim je po prvi put u istoriji političke kulture Crne Gore jedna partija omogućila članstvu da bira svoje rukovodstvo na državnom i lokalnom nivou, predstavlja novi model demokratskog djelovanja u državi.

“Ovim današnjim partijskim lokalnim izborima DPS je nastavila da uvodi nove standarde na crnogorskoj političkoj sceni, i čini dodatni korak ka daljoj demokratizaciji našeg društva i napretka Crne Gore”, poručuje se u saopštenju.

Bonus video: