Bečić: Sve kapacitete smo usmjerili ka dobijanju IBAR-a

Kako je saopšteno iz Vlade, Bečić i ministar untrašnjih poslova Danilo Šaranović, razgovarali su danas sa Skinasom

4266 pregleda 9 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Vlada CG
Sa sastanka, Foto: Vlada CG

Sve kapacitete smo usmjerili ka dobijanju IBAR-a u junu ove godine. Naš fokus je jedan. Naša perspektiva je jasna. Ona je dobijanje IBAR-a, nakon toga ubrzano zatvaranje poglavlja, jer želimo da 2028. godine Crna Gora bude 28. članica Evropske unije, kazao je potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić u razgovoru sa potpredsjednikom Evropske komisije Margaritisom Skinasom.

Kako je saopšteno iz Vlade, Bečić i ministar untrašnjih poslova Danilo Šaranović, razgovarali su danas sa Skinasom.

To je odlično za naše građane, motivirajuće za sve zemlje kandidate, a strateški veoma snažna poruka same Evropske unije“, rekao je Bečić, dodajući da su u prethodnom petomjesečnom periodu riješena goruća pitanja koja se godinama nijesu mogla riješiti i da nas je to dovelo do povratka funkcionalnosti ključnih institucija.

"Jako je važno da se srijećemo, jer je univerzalno poznato da sam prijatelj Crne Gore i pričinjava mi istinsko zadovoljstvo da vas podržim na vašem putu uspjeha“, istakao je Skinas.

On je ocijenio da je najbitnije da se stvari kreću naprijed.

„Vaša uloga je velika obzirom na dužnosti koje ste preuzeli, a ono što me posebno raduje jesto što vidim da vi niste samo mlada generacija lidera već ste ona generacija reformatora koja vjeruje u sve što radi“, kazao je Skinas i naglasio „momentum je takav da su ljudi na pozicijama pravi, da je politika prava i da jedino što je još važno, a što pokazujete na svakom koraku, jeste rad".

Šaranović je istakao da Crna Gora može biti ponosna na postignute rezultate.

"Mi smo prva i jedina zemlja koja je ratifikovala sve sporazume iz Berlinskog procesa. Bilježimo i po ocjenama međunarodnih partnera impresivne rezultate na polju borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, koji su rezultat odlične saradnje bezbjednosnog sektora, SDT-a i EUROPOLA“, rekao je Šaranović dodajući da je ono u "čemu smo naročito odlučni jeste akcija čišćenja institucija od bilo kakvog oblika organizovanog kriminala i korupcije, čemu svjedoče brojna procesuirnja i hapšenja službenika i funkcionera."

Bonus video: