Krapović - Zak: Temelj globalne bezbjednosne arhitekture mora biti stabilan

Krapović je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, čestitao Zaku na imenovanju za prvog izaslanika odbrane Izraela za Crnu Goru i istakao da, kako je kazao, ova odluka predstavlja jasan pokazatelj spremnosti Izraela za dalje produbljivanje odbrambene saradnje sa Crnom Gorom

1906 pregleda 0 komentar(a)
Krapović i Zak, Foto: Ministarstvo odbrane
Krapović i Zak, Foto: Ministarstvo odbrane

Temelj globalne bezbjednosne arhitekture mora biti stabilan, diplomatski napori za rješavanje sukoba mirnim putem moraju biti u fokusu međunarodne zajednice, kazao je ministar odbrane Dragan Krapović na sastanku sa novoimenovanim izaslanikom odbrane Države Izrael za Crnu Goru Liadom Zakom.

Krapović je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, čestitao Zaku na imenovanju za prvog izaslanika odbrane Izraela za Crnu Goru i istakao da, kako je kazao, ova odluka predstavlja jasan pokazatelj spremnosti Izraela za dalje produbljivanje odbrambene saradnje sa Crnom Gorom.

"Krapović je informisao Zaka da Crna Gora njeguje kontinuiranu saradnju sa saveznicama i unaprjeđuje odnose sa partnerskim državama, slijedeći strateške nacionalne interese i svoje spoljnopolitičke prioritete", dodaje se u saopštenju.

Krapović je istakao da temelj globalne bezbjednosne arhitekture mora biti stabilan i istakao da diplomatski napori za rješavanje sukoba mirnim putem moraju biti u fokusu međunarodne zajednice.

krapović
foto: Ministarstvo odbrane

"Crna Gora doprinosi jačanju mira i stabilnosti, kroz angažovanje pripadnika Vojske u međunarodnim misijama i aktivnostima", dodao je Krapović.

Iz Ministarstva su naglasili da je Zak izrazio očekivanje da će imenovanje izaslanika odbrane Izraela za Crnu Goru doprinijeti jačanju bilateralne saradnje u oblasti odbrane

"Iskazao je spremnost za otvoren razgovor o tekućim i potencijalnim odbrambenim projektima Crne Gore i Izraela. On je informisao ministra o trenutnoj bezbjednosnoj situaciji na Bliskom Istoku, sa kojim je razmijenio mišljenja o uticaju ovog sukoba na evropsku bezbjednost", zaključili su.

Bonus video: