DPS Andrijevica: Zbog neažurnosti lokalne vlasti građani će skuplje plaćati usluge vodovoda

Tako će, kako kažu iz DPS-a, cijena vode za piće sljedećeg mjeseca skočiti za 150% u odnosu na dosadašnju, a cijena usluga za kanalizacione otpadne vode za čak 400% više nego što je to bila cijena do sada

2378 pregleda 2 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Zbog neažurnosti, nerada i nefunkcionalnosti lokalne vlasti u Andrijevici, građanke i građani naše opštine u narednom periodu usluge vodosnabdijevanja kao i usluge prihvatanja i odvođenja komunalnih otpadnih voda fekalnog porijekla plaćaće po značajno uvišenim cijenama nego što je to bio slučaj do sada, poručili su u saopštenju dostavljenom medijima iz andrijevačkog DPS-a.

"Naime, Regulatorna agencija za energetiku i regulisanje komunalne djelatnosti u junu prošle godine obavijestila je Skupštinu opštine Andrijevica da je privredno društvo “”Vodovod i kanalizacija” Andrijevica na osnovu Zakona o komunalnim djelatnostima kao i Metodologije za utvrđivanje cijena za obavljanje regulisanih komunalnih djelatnosti od 1.4.2024. godine primjenjuje novi Cjenovnik usluga a sve u skladu sa važećim i navedenim propisima koji je izrađen po Metodologiji za utvrđivanje cijena regulisanih komunalnih djelatnosti.

Međutim, kako predsjednik SO Andrijevica sjednicu nije zakazao 90 dana od dana pristizanja navedenog dopisa, dakle, u zakonom predviđenom roku, lokalni parlament nije donio Odluku o utvrđivanju cijene za vodosnabdijevanje kao i cijene za prihvatanje i odvođenje komunalnih otpadnih voda, pa će te usluge za sve naše sugrađanke i sugrađane poskupjeti", navodi se u saopštenju.

Tako će, kako kažu iz DPS-a, cijena vode za piće sljedećeg mjeseca skočiti za 150% u odnosu na dosadašnju, a cijena usluga za kanalizacione otpadne vode za čak 400% više nego što je to bila cijena do sada.

"Ovo je samo jedna u nizu neodgovornosti lokalne vlasti zbog kojih će naši sugrađani ispaštati i nešto čemu konačno dolazi kraj. Upravo zbog toga ali i svih drugih brojnih nepočinstava vlasti, od njenog konstituisanja do danas, na izborima 2. juna će naše sugrađanke i sugrađani odlučiti da Andrijevica može, mora i zaslužuje, i više i bolje", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: