Dajković: Ako DFC ponudi validan dokaz da sam dobio jedan cent od zvanične Moskve, napustiću politiku

Lider Slobodne Crne Gore kazao da njegovu ljubav prema Rusiji "nije moguće kupiti"

13395 pregleda 77 reakcija 43 komentar(a)
Foto: Slobodna Crna Gora
Foto: Slobodna Crna Gora

Lider Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković kazao je da ukoliko Digitalni forenzički centar (DFC) ponudi validan dokaz da je "dobio jedan cent od zvanične Moskve", da će podnijeti ostavku na funkciju u Glavnom gradu i napustiti politiku.

U objavljenoj analizi DFC-a piše da je Dajković "jedan od najdosljednijih eksponenata proruske politike, a sa funkcije koju obavlja u okviru vlasti u Podgorici omogućava lakše širenje proruskih narativa".

Dajković u reagovanju tvrdi da može "lako da dokažem da se DFC finansira iz centara moći van naše zemlje".

"Dovoljno je da ukucam nekoliko pojmova u 'Google' pretraživaču i da dođem do objave koja stoji na zvaničnom sajtu američke ambasade u kojoj, u sklopu teksta o petom rođendanu DFC-a, stoji i rečenica: 'Digitalni forenzički centar je aktuelni projekat Atlantskog saveza Crne Gore, koji finansira Ambasada SAD kroz Program suzbijanja dezinformacija i propagande'. Najzad, nisam začuđen što kadrovi stvarnog urednika DFC-a, Sava Kentere, ne mogu da shvate da u Crnoj Gori postoje mladi ljudi koji ne žele da se odreknu zavjeta naših predaka, na čelu sa Svetim Petrom Cetinjskim kome je Rusija bila u mislima čak i onda kad se nalazio na samrtnoj postelji", saopštio je Dajković.

Dodao je da njegovu ljubav prema Rusiji "nije moguće kupiti".

"Jer je ona zapisana u mom genetskom kodu, pa i porodičnom stablu, imajući u vidu da su upravo Rusi oslobodili mog rođenog đeda Matana Dajkovića iz logora Mathauzen tokom Drugog svjetskog rata", kazao je Dajković

Bonus video: