Milačić: Pens nije dobrodošao u Crnu Goru, želi da učvrsti anti-ruske pozicije i potpiri anti-rusku histeriju

"Riječ je o združenom poduhvatu atlantističke okupacije ove zemlje, gdje je Pens ovlašćeni predstavnik glavnog stranog izvođača radova, a Đukanović i ekipa, domaći podizvođač"
32 komentar(a)
Marko Milačić, Foto: Otpor beznađu
Marko Milačić, Foto: Otpor beznađu
Ažurirano: 01.08.2017. 08:54h

Američki potpredsejdnik Majk Pens nije dobrodošao u Crnu Goru, najmanje iz dva razloga: prvo, skupa sa crnogorskom kriminogenom vlašću, mimo referenduma i mimo većinske volje građana, ugurali su Crnu Goru u NATO, i, drugo, u agresiji dominantno Vašingtona, mimo odobrenja Savjeta bezbjednosti UN-a i mimo međunarodnog prava, prije osamnaest godina, bombardovana je i naša zemlja, kada je ubijeno i troje djece, za što nikada niko nije odgovarao, niti, se čak, zvanično izvinio, saopštio je danas Marko Milačić, čelnik političke organizacije "Otpor beznađu".

Pens danas kasno popodne stiže u dvodnevnu posjetu Crnoj Gori tokom koje će se sastati sa najvišim crnogorskim, ali i regionalnim zvaničnicima.

"Pens predstavlja zemlju čija administracija, već duži niz godina, direktno podržava posljednjeg evropskog autokratu, sedmostrukog premijera Mila Đukanovića, a sada i čuvara njegove fotelje, nominalnog premijera Duška Markovića. Riječ je, dakle, o združenom poduhvatu atlantističke okupacije ove zemlje, gdje je Pens ovlašćeni predstavnik glavnog stranog izvođača radova, a Đukanović i ekipa, domaći podizvođači. Pens očigledno, svojom rutom Estonija, Gruzija, Crna Gora želi da na ovim destinacijama učvrsti anti-ruske pozicije i potpiri anti-rusku histeriju koja je u Crnoj Gori, ionako poprimila neviđene razmjere. Riječ je o posjeti kojom Vašington želi dodatno pričvrstiti američku i NATO zastavicu na teritoriju Crne Gore, ali i, što dodatno zabrinjava, cijele regije, u trenutku kada većina građana Crne Gore želi zastavu neutralnosti, što je egzaktno pokazano internim dokumnetima Vlade Crne Gore iz afere Depeša, ali i svim poštenim istraživanjima javnog mnjenja. Stoga je Pensova posjeta - koja je mnogo više od protokolarne, imajući u vidu tajming - prst u oko slobodnim građanima Crne Gore i svim istinski progresivnim društveno-političkim snagama", istakao je Milačić.

On je dodao da dugogodišnja zvanična spoljna politika Sjedinjenih Američkih Država (SAD), koje predstavlja Pens, je politika produkovanja stalnih nestabilnosti svuda osim u SAD.

"Politika rata i sankcija, politika podržavanja nedemokratskih režima, poput crnogorskog, ukoliko oni služe intresu SAD, politika podrivanja i špijunaže, čak i "saveznika", politika globalne medijske propagande, politika koja se, konačno, kosi sa elementarnim principima demokratije, što Pensova posjeta Crnoj Gori slikovito i prikazuje imajući u vidu da, između ostaloga, predstvlja čin podrške tri decenije nesmijenjenom kriminogenom režimu u Podgorici. Pens mora da zna, i odlično zna, da ljudi koji će ga dočekati u Crnoj Gori predstavljaju kriminalni kler ove zemlje, da kontrolišu sve ekonomske tokove, javne i tajne, prigrabivši ih za sebe i svoje, da su kidnapovali institucije i privatizovali državu, da hapse i u zatvor šalju neistomišljenike, da sprovode hajke i šikane prema drugomislećima, od politike, do medija, da stoje iza ili nijesu rasvijetlili desetine ubistava, da su stvorili zemlju-arenu kriminalnih klanova, lidera na evropskom nivou po mafijaškim likvidacijama, da arče državna bogatstva", objasnio je Milačić.

Po riječima čelnika "Otpora beznađu", Pens ovom posjetom, ali i podrškom uopšte, kroz NATO ili bilaterlano svemu tome daje amin, jer, po globalnom principu i matrici, sve narečeno lokalni prokonzuli rade po direktivi sličnih planetarnih moćnika.

"Riječ je, dakle, o istima, samo na različitim nivoima, globalnom i lokalnom, a puna demokratizacija Crne Gore podrazumijeva oslobađanje od uticaja jednih i drugih. Sve ostalo je održanje postojećeg sistema neslobode i šminkanje zla. Pošto predstavnik američke administracije, očito, na ovako visokom nivou dolazi jednom u sto godina u Crnu Goru, nadamo se da će njegov nasljednik za narednih 100 godina u posjetu doći sa mnogo poštenijom politikom, koja neće biti zlonamjerna prema crnogorskom narodu, zasnovana na podršci mafijaškom režimu i korišćenju dobrih usluga mafije u geopolitičke svrhe", zaključio je Milačić.

Bonus video: