Plaćeno 6 miliona eura: Vlada kupila dvije zgrade u Briselu, koristi samo jednu

“U postupku revizije je utvrđeno da je u dijelu navedenog objekta (jednoj zgradi) smještena ambasada Crne Gore i stalna Misija pri EU u Briselu, dok drugi dio objekta (druga zgrada) u revidiranom periodu nije bio stavljen u funkciju”, navodi se u izvještaju DRI
55 pregleda 0 komentar(a)
Crna Gora Brisel, Foto: Facebook
Crna Gora Brisel, Foto: Facebook
Ažurirano: 01.08.2017. 09:23h

Na osnovu prezentirane dokumentacije, DRI je revizijom utvrdila da je shodno zaključcima Vlade iz 2010. i 2011. godine u Briselu kupljen poslovni objekat sastavljen od dvije zgrade koji je plaćen 5.613.649 eura, a čiji su troškovi opremanja iznosili ukupno 390.741 euro bez PDV-a, a da je u funkciju puštena samo jedna zgrada.

“U postupku revizije je utvrđeno da je u dijelu navedenog objekta (jednoj zgradi) smještena ambasada Crne Gore i stalna Misija pri EU u Briselu, dok drugi dio objekta (druga zgrada) u revidiranom periodu nije bio stavljen u funkciju”, navodi se u izvještaju DRI.

Imajući u vidu značajan iznos opredijeljenih sredstava za nabavku poslovnog objekta u Briselu, kao i iznos sredstava za opremanje DRI je preporučila Ministarstvu vanjskih poslova da inicira da se “u što kraćem roku dio objekta koji se ne koristi stavi u funkciju shodno njegovoj namjeni”.

Bonus video: