Vučelić: Hapšenje Jelene Perović predstavlja ključni momenat u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala

Ona je istakla da daje punu podršku radu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) koje, kako je navela, neumorno čisti Crnu Goru od korupcije

10106 pregleda 21 reakcija 22 komentar(a)
Vučelić, Foto: CIVIS
Vučelić, Foto: CIVIS

Hapšenje Jelene Perović, direktorice Agencije za sprječavanje korupcije (ASK), predstavlja ključni momenat u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala koji su dugo vremena razarali temelje naše države, saopštila je poslanica CIVIS-a Maja Vučelić.

"Ovo hapšenje je dokaz da pravda u Crnoj Gori počinje da dobija bitku protiv onih koji su se godinama koristili svojim pozicijama za zaštitu korumpiranog režima. Jelena Perović, kao posljednji zaštitnik bivšeg kriminalnog i korumpiranog režima na funkciji, pretvorila je ASK u vjetrokaz koji se okretao prema interesima onih koji su duvali korupcijskim vjetrovima. Ovo hapšenje simbolizuje promjenu vjetra i nadu za obnovu integriteta u našim institucijama", piše u saopštenju.

Ona je istakla da daje punu podršku radu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) koje, kako je navela, neumorno čisti Crnu Goru od korupcije.

"Hapšenja koja se sprovode posljednjih dana nisu samo akt pravde već i jasna poruka da više niko i nikada više neće biti iznad zakona, pa ni oni koji su trebali da budu njegovi najčvršći čuvari", kazala je Vučelić.

Poručila je da je zabrinjavajuće što Demokratska partija socijalista (DPS) umjesto da podrži ove važne korake, izražava, kako ističe, "saučešće" za uhapšenim funkcionerima, čime direktno podriva rad Specijalnog državnog tužilaštva.

"Ovakvi potezi pokazuju da još uvijek ima onih koji bi radije štitili korumpirane pojedince umjesto da se bore za pravdu i poštenje. Pozivam sve građane i političke snage u Crnoj Gori da se ujedinimo u podršci SDT-u i drugim institucijama koje rade na stvaranju pravednog društva, oslobođenog od korupcije. Samo zajedničkim snagama možemo osigurati da naša država krene putem pravde, poštenja i poštovanja zakona", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: