SD: Aktuelna parlamentarna većina samo deklarativno proevropski i pro-NATO orijentisana

"Zato i ne čudi da, nakon skoro četiri godine od njihovog dolaska na vlast, građani kao najozbiljniju opasnost za našu državu vide jednog od naših ključnih partnera, Sjedinjene Američke Države", navodi se u saopštenju

4445 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Foto: Socijaldemokrate Crne Gore

Aktuelna parlamentarna većina samo je deklarativno proevropski i pro-NATO orijentisana i zato ne čudi da skoro četiri godine od njihovog dolaska na vlast građani kao najozbiljniju opasnost za našu državu vide jednog od naših ključnih partnera - Sjedinjene Američke Države, poručile su Socijaldemokrate (SD) u saopštenju dostavljenom medijima.

"Kreiranje javnog mnjenja i te kako zavisi od političkih procesa u državi i onih poruka koje nam, direktno ili indirektno, u političkom diskursu ili putem djela, šalju političke elite, tj. vlast u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Zato, kako kažu u SD-u, istraživanje koje je objavio RSE za nas ne predstavlja nikakvo iznenađenje.

"Građanke i građani Crne Gore, izgleda, jednostavno slijede ono što je suštinska politika parlamentarne većine u Crnoj Gori. Iako deklarativno proevropski i pro-NATO orijentisana, aktuelna parlamentarna većina u Crnoj Gori je, bez izuzetka, sve osim toga. Zato i ne čudi da, nakon skoro 4 godine od njihovog dolaska na vlast i tzv. “oslobođenja” Crne Gore, građanke i građani kao najozbiljniju opasnost za našu državu vide jednog od naših ključnih partnera, Sjedinjene Američke Države", ističu iz SD-a.

"Imajući u vidu činjenicu da je Crna Gora članica NATO saveza, čije su SAD jedan od predvodnika, ovakvi stavovi crnogorskih građanki i građana, osim za nas u državi, trebali bi da budu i ozbiljan alarm za naše međunarodne partnere. Nama je sve jasno, a njima, ako dosad nije, sad bi trebalo da postane", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: