Spajić: Zenović može biti glavni pregovarač i nosilac liste PES, ne treba se saopštenjima prepucavati s Vučićem

"Svi su svjesni da su za samo pet i po mjeseci postignuti sjajni rezultati koliko je trenutna izvršna vlast tu", poručio je Spajić

22398 pregleda 27 reakcija 27 komentar(a)
Spajić, Foto: Luka Zeković
Spajić, Foto: Luka Zeković

Predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić rekao je da Predrag Zenović može biti glavni pregovarač i nosilac liste Pokreta Evropa sad (PES) na lokalnim izborima u Budvi, te da su političke i državne funkcije povezane, prenosi Portal RTCG.

On je istakao da svako može da doprinese državi na različite načine.

Smatra da pred dolazak lidera Zapadnog Balkana u Kotor ne treba da se prepucava saopštenjima sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem zbog prozivanja ministarke evropskih poslova Maide Gorčević.

Na predstojećim lokalnim izborima odborničku listu PES-a u Budvi predvodiće Predrag Zenović, dok će nosilac liste u Andrijevici biti Dragana Vučević. Ovo je jednoglasno odlučeno na sjednici Glavnog odbora PES.

Spajić, koji je i predsjednik PES-a podržao je nove kandidate i poželio im da napreduju tempom Vlade, prenosi Portal RTCG.

"Svi su svjesni da su za samo pet i po mjeseci postignuti sjajni rezultati koliko je trenutna izvršna vlast tu. Srećni su, naravno, ima velikih izazova, ali negdje smo poslali poruku jedinstva, kada smo jednoglasno podržali naše nosioce lista u Andrijevici i Budvi. Mislim da će to biti veoma lijepa priča u ta dva grada", rekao je Spajić.

Povodom toga što je Centar za građansko obrazovanje (CGO) pozvao Zenovića i PES da odustanu od namjere da Zenović bude nosilac liste PES-a na lokalnim izborima u Budvi, Spajić je rekao: "Svi mi koji želimo da doprinesemo ovoj državi možemo to da uradimo na razne načine. Uopšte ne vidim zašto bi neko morao da silazi sa pozicije glavnog pregovarača da bi se politički angažovao. Mislim da svi mi negdje imamo dvije kape koje nosimo, i političku i državničku, pa mislim da su i povezane u ovom slučaju".

Na pitanje da prokomentariše izjavu predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića da je premijer trebalo da zaštiti ministarku evropskih poslova Maidu Gorčević nakon prozivki predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, Spajić je odgovorio: "Mislim da imamo veliku obavezu da 15. i 16. maja ugostimo sve lidere Zapadnog Balkana u našem lijepom Kotoru i da ih dočekamo na pravi način, ne treba se prepucavati saopštenjima. Mislim da smo jako samopouzdani što se našeg rada tiče. Gospođa Gorčević ima moje apsolutno povjerenje i podršku za sve što radi, i to je evidentno. Imamo svoj put i da napredujemo jako brzo."

Bonus video: