Koprivica: Perović dala uslovni otpust iz zatvora lažnom svjedoku ubistva

Potpredsjednik Vlade kazao da je Perović dok je bila na čelu Osnovnog suda na Cetinju počinila zloupotrebu

21653 pregleda 46 reakcija 43 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Potpredsjednik Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju Momo Koprivica rekao je da je direktorica Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jelena Perović dok je bila na čelu Osnovnog suda na Cetinju počinila zloupotrebu.

On je gostujući u emisiji na RTNK i komentarišući slučaj Perović rekao da je ta institucija „trebalo da prevenira korupciju i spriječi razvoj koruptivnih rizika“, ali „tu smo imali selektivno i pristrano postupanje“.

„Još dok je bila na čelu Osnovnog suda na Cetinju, počinila je zloupotrebu. Lice koje je dobilo uslovni otpust, a lažno je svjedočilo u slučaju ubistva košarkaša Ljuba Jovanovića. To lice je na ročištu priznalo da je lažno svjedočilo u korist drugih lica, da bi dobilo otpust. Uslovni otpust je odredila predsjednica Suda na Cetinju, gospođa Perović. Zna se kako se dobija uslovni otpust. A u izvještaju ZIKS-a, na bazi i kojeg se i donosi odluka piše između ostalog – pokazuje nespremnost da poštuje pravila, javlja se kao višestruki povratnik, šesti put se nalazi na izdržavanju kazne zatvora, visok rizik od povratništva, kriminogeni obrasci ponašanja duboko ukorijenjeni. Imate ovakav izvještaj, imate Zakon. To je ozbiljna zloupotreba službenog položaja, koja pokreće mnoga pitanja“, ističe Koprivica.

Bonus video: