Demokrate: Da smo imali pravo glasa, Đukanović bi već desetak godina gulio krompir

"Sedmostruki premijer države čija većina građana ima sedam obroka nedjeljno, a on, njegova porodica, prijatelji i kumovi često 700 eura plaćaju jedan ručak, oprobanim receptom vraća u prošlost, jer nema šta da ponudi u sadašnjosti i zato što je svjestan da budućnost i on ne mogu ni u istu rečenicu"
18 komentar(a)
Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 30.07.2017. 15:24h

Nije dugo prošlo, opet se javio. Nije mu lako. Njegovi puleni iz budvanskog, kotorskog i novskog ogranka organizovane kriminalne grupe izgubili su poziciju da otimaju od građana ovih primorskih opština. Cetinje, Žabljak, Mojkovac i Pljevlja su, zatim, poručili da je DPS i u tim gradovima otpjevao svoje, saopštila je danas Demokratska Crna Gora obraćajući se predsjedniku Demokratske partije socijalista (DPS) Milu Đukanoviću.

Oni su reagovali na izjavu Đukanovića u kojoj je on govoreći o opoziciji kazao da "mlada ekipa koja svakodnevno bljuje vatru na DPS nema nikakav problem osim da saopšti ko su i za što su".

"Čovjek (?!) koji je počeo da izbjegava da nas pomene, ali nas crta kao "mladu ekipu", ne skreće sa svog gubitničkog puta, koji ga vodi pravo u prugasto odijelo. Sedmostruki premijer države čija većina građana ima sedam obroka nedjeljno, a on, njegova porodica, prijatelji i kumovi često 700 eura plaćaju jedan ručak, oprobanim receptom vraća u prošlost, jer nema šta da ponudi u sadašnjosti i zato što je svjestan da budućnost i on ne mogu ni u istu rečenicu. Tek kad nam Đukanović, kojem su na raspolaganju cijelo ljudstvo i sva sredstva "ujedinjenih žbira Crne Gore", najveću manu vidi u našoj mladosti, mi postajemo svjesni da smo i čistijih biografija nego što smo mislili da jesmo", navodi se u saopštenju Demokrata.

Iz te partije dodaju da Đukanovićeva zaludna naklapanja o tome gdje je ko bio za vrijeme referenduma više i ne čitaju, jer po automatizmu znaju da će Đukanović to pomenuti.

"A i što bi drugo kad je čovjek sam sebe ubijedio da je on = Crna Gora. Više od 50% nas nije imalo ni pravo glasa, a da jesmo sigurno bi Đukanović već desetak godina gulio krompir, šetao u uskom krugu i odmarao glas u okviru jednog "odmarališta" za takve kao što je on. Mada, da vam pravo kažemo, nijesmo sigurni o kojem referendumu govorite - o onom iz 1992. ili o ovom iz 2006 godine? Na prvom ste zdušno zagovarali zajednicu sa Srbijom, a na drugom bili na suprotnoj strani. Nije vaš patriotizam baš toliko napredovao, već ste to sve činili kako bi lakše završavali vaše kriminalne poslove. Uostalom, kako poslije svih vaših prevrtanja i obrtanja vi možete da pitate nekoga ko je i što je? Pitanje svih pitanje je - ko ste i što ste vi Đukanoviću ili što ćete biti sjutra, jer vam se, kako naš narod kaže, božije zore ne zna. Međutim, u jedno smo sigurni: jedini vaš jezik, zastava, nacija i država je novac, nebitno da li je onaj od šverca cigareta, droge, prodaje državne imovine i preduzeća ili nečega drugog, bitno je samo da je novac", poručile su Demokrate prvom čovjeku DPS.

Iz Demokratske Crne Gore su takođe kazali da kad Đukanović govori o tome ko je i što je neko ili ko je bio i što je bio, to zvuči tragikomično, a moglo bi se reći i bizarno.

"Znamo mi odlično ko smo i što smo, a ljudi smo koji vole ovu državu iskreno, bez interesa i procenata, volimo je zato što je naša, naših predaka, a biće i naših potomaka, a ne zato što od nje možemo da se okoristimo, izvučemo iz nje milijarde i držimo ih u nekim drugim državama. Prrije će biti da vi ne znate ko ste, jer krajem osamdesetih činilo se da znate, pa ste širili ideju komunizma; početkom devedesetih pokazalo se da, ipak, nijeste sigurni što ste, jer ste od velikog komuniste, postali velikosrbin, za kojeg je Slobodan Milošević bio nešto najbolje što se ovim prostorima dogodilo; već krajem devedesetih postali ste samozvani premijer-biznismen koji je postao moderni Srbin, kako ste vi govorili, prozapadni reformista. Završavaju se devedesete, ulazimo u novi milenijum, a vi, Đukanoviću, nakon komuniste, velikosrbina i biznismena, postajete navodno Crnogorac, pa od onih koje ste protjerivali, mrzjeli i bombardovali, pokušavate da napravite partnere, dok se za sve to vrijeme vaši džepovi pune na račun građana Crne Gore, naravno. Nakon ovoga, jedini ispravan zaključak je: Đukanović naciju i vjeru mijenja na svakih 100 miliona", reklli su iz Demokratske Crne Gore.

Demokrate su Đukanoviću kazali "šta nijesu".

"Nijesmo Srbi, Crnogorci, Bošnjaci ili Albanci kao Svetozar Marović, Žarko Pavićević, Anela Čekić ili Ljuiđ Škrelja. Prvi, koji je opljačkao državu i građane, pa onda pobjegao iz Crne Gore. Drugi, koji je opštinu Bar zakinuo za oko dva miliona eura, a odgovarao kao da je ukrao 100 eura. Treća, koja vodi čuveni "dnevnik" pritisaka, ucjena i kupovine glasača pred izbore. Četvrti, koji sve to nijemo posmatra, držeći vreću dok je drugi pune. I, najzad, nijesmo sve ovo zajedno kao Đukanović, koji bi se proglasio i za Eskima samo da sačuva sve svoje bogastvo koje je stekao kao šef šefovima organizovane kriminalne grupe. Sačekajte još malo, pa će vam građani Crne Gore, i vama i vašim „biznismenima“, reći i ko ste i što ste. Građani i institucije uistinu demokratske Crne Gore će vam izreći i koliko je potrebno dana da odležite i koliko je potrebno novca da vratite", zaključuje se u saopštenju Demokratske Crne Gore.

Bonus video: