DF Bar: Umjesto da rješava sezonske probleme, DPS otvorio "Festival obmane, prevare i prodavanja magle"

"U organizaciji DPS, u prostorijama Opštine Bar i to za vrijeme radnog vremena "eksperti" iz Podgorice - prepoznatljivi visoki oficiri DPS zaduženi za Bar, objašnjavaju članovima, jer im drugi sigurno više ne vjeruju, barske razvojne projekte", rekao je predsjednik Odborničkog kluba DF u SO Bar Dejan Đurović
206 pregleda 0 komentar(a)
Dejan Đurović, Foto: Demokratski front
Dejan Đurović, Foto: Demokratski front
Ažurirano: 30.07.2017. 14:00h

Demokratski front (DF) iz Bara prozvao je danas barski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) da sprovodi političku kampanju umjesto da preko izvršne vlasti koju većinski drži, rješava nagomilane sezonske probleme.

Predsjednik Odborničkog kluba DF u SO Bar Dejan Đurović ustvrdio je da je u ovom gradu otvoren "Festival obmane, prevare i prodavanja magle", dok se na ulicama dešavaju "nevjerovatan saobraćajni haos" i sirene koje najavljuju nove požare.

"U organizaciji DPS, u prostorijama Opštine Bar i to za vrijeme radnog vremena "eksperti" iz Podgorice - prepoznatljivi visoki oficiri DPS zaduženi za Bar, objašnjavaju članovima, jer im drugi sigurno više ne vjeruju, barske razvojne projekte. Svjesni sveopšteg rasula u barskoj upravi, procijenili su da ovaj "festival"moraju početi godinu dana prije lokalnih izbora. Vjerovatno su došli u pratnji policije, jer drugačije putovanje kroz naš grad zahtjeva višesatno strpljenje zbog kilometarskih kolona, a razvojni projekti su im, pretpostavljam, isti kao iz prethodne kampanje jer se Baru ništa značajno investiciono nije desilo u posljednje tri godine", naveo je Đurović.

On je podsjetio da Strateški plan razvoja grada "temeljno i kvalitetno" piše bezuspješno već desetak godina, uz pretpostavku da je na ovoj prezentaciji razvojnih projekata razgovarano i o novoj investiciji sa Fondom za stambenu i solidarnu izgradnju "kako bi nam Fond kroz buduće projekte vratio 72 ranije oteta stana".

"Da nije tužno, bilo bi smiješno. Pronalazak novih investitora za Kraljičinu plažu nije prevara kao do sada nego "ozbiljna investicija" , a o tome mogu pričati pred svojim članstvom koje mogu da okupe još samo u toku radnog vremena. Ne bi me začudilo da analizom turističke sezone koja je u jeku zaključe da je izuzetno uspješna, a svjedoci smo kako kolone turista samo prolaze kroz naš grad i idu na druge destinacije. Možda je "uvažena" delegacija iz Podgorice tražila da razgovara sa biznismenima, sportistima, poljoprivrednicima i drugim, u svom maniru podsjećajući ih da na njih ne misle samo pred izbore. Prodavci magle su se trudili da svojim članovima objasne da je otimanje opštinske imovine kroz vid poravnanja duga opštine prema Vladi nešto što će građanima učiniti život boljim i ljepšim. Jer ima li šta bolje nego kad na svoje postaneš podstanar i još te ubijede da si srećan zbog toga", dodao je Đurović.

On je naveo i da je šteta što svi građani nisu imali priliku da slušaju "pravne stručnjake naše opštine koji su dobijenu presudu uspjeli da izgube i tako opštinu oštete za tračavih desetak miliona eura od naplate komunalija za Maljevik", te da čuju o sudskom sporu sa AD Put Bar "koji je po objašnjenju resornog sekretara izgubljen zbog sudije pojedinca".

"Mnogo puta su vam građani povjerovali, mnogo puta ste ih prevarili. Ovo je bio vaš posljednji tango sa promašenim kadrovima - ali punih džepova - gdje samo poneki plati - ali neku siću, kao bivši predjednik Opštine. Opozicija najkasnije od maja, a za građane bi bilo najbolje već sjutra, imaće ozbiljan posao, da sagleda šta su ovi sve uništili i rasprodali, da povrati povjerenje pravih investitora i da za to ne mora da plaća ogromne procente "onima iz Podgorice", te da opštinu dovedu u servis građana, a ne u instituciju gdje takozvani šefovi od svega prave problem. Bar treba da bude regionalni investicioni centar, a ne da pravimo paralele sa opštinama Šavnik i Andrijevica, a predsjednik opštine treba da bude predsjednik opštine u pravom smislu riječi, da bude domaćin, a ne putujući potpisivač pobratimstava i beznačajnih akata za koje i nema podršku SO Bar", zaključio je Đurović.

Bonus video: