Đukanović: Spremni smo da pobjeđujemo koliko god to bude potrebno

"Pred nama je čitav niz novih pobjeda, koji ćemo započeti upravo ovdje na Cetinju“, kazao je Đukanović
97 pregleda 59 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Luka Zeković
Milo Đukanović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 30.07.2017. 06:32h

Možda smo tek danas svjesni koliko je velika pobjeda izvojevana 16. oktobra 2016, ne samo politička, već i pobjeda kojom su odbranjene sve vrijednosti savremene Crne Gore – nezavisnost, mir, bezbjednost, pravo da država sama odlučuje o svojoj sudbini, kazao je predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović na sjednici Opštinskog odbora DPS Cetinje u proširenom sastavu.

"Nijesmo samo pobijedili našu političku konkurenciju, već političku konkurenciju podržanu i plaćenu od stranih centara moći koji su željeli da onemoguće Crnoj Gori pravo da sama opredjeljuje svoju budućnost", naglasio je Đukanović i još jednom ponovio da će naredni parlamentarni izbori biti održani kad im je i vrijeme, 2020. godine.

On je kazao da su ciljevi DPS-a usmjereni na dinamičniji razvoj, zapošljavanje mladih, razvoj ekonomije i valorizaciju razvojnih resursa "koji nas pametnim rukovođenjem mogu pozicionirati na sam vrh evropskih turističkim destinacija".

"Sve što se dešavalo nakon parlamentarnih izbora, samo je nastavak te iste politike prema Crnoj Gori, da bi opozicija poslala poruku da je Crna Gora nefunkcionalna država. Oni prizivaju izbore da bi dobili nove apanaže koje su imali prije izbora, pa im sad nedostaju“, kazao je Đukanović i naglasio da je parlament efikasan, Vlada uspješna, a da država Crna Gora pokazuje dodatnu zrelost da odolijeva izazovima.

On je kazao da u DPS-u nema nikakvih podjela.

"DPS je nikad jedinstveniji. Pred nama je čitav niz novih pobjeda, koji ćemo započeti upravo ovdje na Cetinju“, kazao je Đukanović.

Dodao je da politička konkurencija pokušava da nabaci kompleks DPS-u, "što svakako neće proći".

"Prinicipijelno smo se ponašali svaki put kada je riječ o bilo čijoj odgovornosti, nezavisno od toga da li je naš član ili neko drugi u pitanju. Pred zakonom i institucijama smo svi jednaki i tu nema kompromisa. Naravno da nećemo dozvoliti da nam nametnu taj kompleks, jer tom bukom žele da prikriju sve ono dobro što smo činili svih ovih godina. Nemamo nikakve komplekse i spremni smo da pobjeđujemo i dalje koliko god to bude bilo moguće i potrebno“, rekao je on.

Đukanović je, govoreći o opoziciji, kazao da "mlada ekipa koja svakodnevno bljuje vatru na DPS nema nikakav problem osim da saopšti ko su i za što su".

"Uzalud im je skrivanje, pošto mi znamo da su 2006, kada se odlučivalo o crnogorskoj nezavisnosti, oni bili u partiji koja je bila protiv referenduma i protiv obnove nezavisnosti Crne Gore. Znači, njihovi stavovi su jasni, nikakva naknadna pamet ne bi pomogla da je 21. maja pobijedila njihova politička "vizija"", kazao je Đukanović.

On je naveo da dok se njihovi politički konkureti utrkuju ko će oštrije kritikovati DPS, "mi građanima moramo ponuditi rješenja za svakodnevne probleme".

Đukanović je naglasio da DPS iz superiorne pozicije vodi političke polemike čak i posljednjih mjeseci, kada je došlo do vulgarizacije političkog jezika i podsjetio na vrijeme oštrog političkog sukoba između DPS-a i nekadašnjeg Liberanog saveza.

"Oličenje tadašnjeg političkog dijaloga, koliko god oštar bio, prije svega bili su kultura, ali i vođenje računa o svom i dostojanstvu političkog protivnika. Danas na sceni imamo izvitoperenje onoga što je građansko društvo, demokratija, politički pluralizam... Na sceni su seoske torokuše koje se trude da što grublje uvrijede protivnika", zaključio je predsjednik DPS.

Bonus video: