URA: Spajićeva Vlada pokazuje netransparentan, ponižavajući odnos prema medijima

"Spajićeva Vlada vodi najnetransparentniju politiku od sticanja nezavisnosti, često ponižavajući predstavnike medija, koji su u više navrata bili posramljeni skandaloznim, neprofesionalnim i nekorektnim odnosom prema njima od strane predstavnika izvršne vlasti"

6361 pregleda 16 komentar(a)
Foto: GP URA
Foto: GP URA

"Sloboda medija jedan je od osnovnih postulata demokratije i njenog razvoja. Imajući to u vidu možemo konstatovati da je Vlada Milojka Spajića napravila veliki korak unazad kada je u pitanju transparentnost", saopštili su iz Građanskog pokreta URA povodom 3. maja - Svjetskog dana slobode medija.

Iz GP URA navode da je tokom trajanja Vlade Dritana Abazovića Crna Gora ostvarila značajan napredak u slobodi medija i sa 63. pozicije došla do 39. mjesta na listi od 180 zemalja Indeksa slobode medija Reportera bez granica.

Ove godine, dodaju iz GP URA, ne samo što je zaustavljen napredak na listi, već je Crna Gora i nazadovala jedno mjesto.

"Spajićeva Vlada vodi najnetransparentniju politiku od sticanja nezavisnosti, često ponižavajući predstavnike medija, koji su u više navrata bili posramljeni skandaloznim, neprofesionalnim i nekorektnim odnosom prema njima od strane predstavnika izvršne vlasti", saopšteno je iz GP URA.

Dodaju da Spajić "koji ima jedan intervju i nekoliko kratkih izjava za medije tokom sedam mjeseci svog mandata, često izbjegavajući odgovore na brojna ključna pitanja, kako u javnosti, tako i u Parlamentu, dovoljno govori o svojoj lošoj namjeri, na koju u kontinuitetu ukazujemo".

Bonus video: