Đukanović: Izmjene i dopune Poslovnika pokušaj zastrašivanja DF-a

Izmjenama i dopunama Poslovnika predviđeno je da se poslanik kojem je izrečena opomena kažnjava sa deset odsto, a onaj kome su tokom iste sjednice izrečene dvije opomene sa 20 odsto od plate
5 komentar(a)
Milutin Đukanović, Foto: Boris Pejović
Milutin Đukanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.07.2017. 12:53h

Izmjene i dopune Poslovnika o radu Skupštine pokušaj su Demokratske partije socijalista da zastraši poslanike Demokratskog fronta (DF), smatra šef poslaničkog kluba DF-a, Milutin Đukanović.

Poslovnik o radu Skupštine, čije su izmjene i dopune usvojene na sjednici parlamenta u četvrtak, predviđa rigorozne kazne za nedolično ponašanje poslanika, koje se kreću i do 50 odsto njihove plate.

Đukanović je agenciji Mina kazao da izmjene i dopune Poslovnika ne mogu zaustaviti borbu DF-a za istinu, pravdu, demokratiju i slobodu.

"DF ne mogu zaustaviti bilo kakve prijetnje, a kamoli prijetnje novčanim kaznama”, saopštio je Đukanović.

Prema njegovim riječima, jednostrano usvajanje Poslovnika ne može doprinijeti smirivanju tenzija među poslanicima, već naprotiv.

Izmjenama i dopunama Poslovnika predviđeno je da se poslanik kojem je izrečena opomena kažnjava sa deset odsto, a onaj kome su tokom iste sjednice izrečene dvije opomene sa 20 odsto od plate.

Poslanik kojem je oduzeta riječ biće kažnjen novčanom kaznom u visini od 40 odsto poslaničke plate.

Najvišom novčanom kaznom od 50 odsto plate biće kažnjen poslanik kojem je izrečena mjera udaljena sa sjednice.

Bonus video: