Odžić: Odmah po formiranju vlasti u Budvi obezbijedićemo besplatan vrtić za sve mališane

"Budva kao jedna od bogatijih opština može i mora obezbijediti finansijska sredstva u budzetu, kako bi od naredne godine svi vrtići u Budvi bili besplatni", rekao je Odžić

4252 pregleda 4 komentar(a)
Odžić, Foto: SDP
Odžić, Foto: SDP

Nosilac izborne liste "Čist IZBOR - Petar Odžić - SDP, SD, LP i Građani", Petar Odžić kazao je da će građanska koalicija koju predvodi odmah po formiranju vlasti u Budvi obezbijediti besplatan vrtić za sve mališane.

"Oko 1.500 mališana po uzoru na Cetinje imaće besplatne vrtiće u Budvi. Budva kao jedna od bogatijih opština može i mora obezbijediti finansijska sredstva u budzetu, kako bi od naredne godine svi vrtići u Budvi bili besplatni. Naime, za tu namjenu potrebno je oko 900 hiljada eura, manje nego sto je Budvane koštao doček nove godine i zimnica za preko 1.000 zaposlenih. Poređenja radi, samo na reprezentaciju je uprava Morskog dobra potrošila 100.000 eura što je dovoljno za gotovo dva mjeseca besplatnih vrtića za sve mališane", naveo je Odžić.

Pored obezbjeđivanja besplatnih vrtića, kako je dodao, odmah po preuzimanju vlasti, moraju raditi na proširenju kapaciteta, kako bi rasteretili postojeće vaspitne ustanove, i omogućili ugodan boravak za nase najmlađe.

"26. maja radovaćemo se zajedno, za dobrobit svih građana Budve", poručio je Odžić.

Bonus video: