Demokrate odgovorile DPS-u: Izvjestan je vaš krah u Podgorici

U saopštenju se dodaje da je danas, zahvaljujući novoj lokalnoj vlasti Budva solventna, "jer njome upravljaju pošteni i stručni ljudi, koji rade u korist grada i građana, od podrške najmlađim do pravednih konkursa, koje je do prije 9 mjeseci isti čovjek raspisivao i dobijao na njima."
3 komentar(a)
Demokrate Podgorica, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokrate Podgorica, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 28.07.2017. 15:47h

Klub odbornika Demokrata u Skupštini Glavnog grada saopštio je da je izvjestan krah DPS-a u Podgorici.

Oni su reagovali na saopštenje kluba odbornika DPS-a glavnog grada u kojem se navodi da se Demokrate ne bave jedino opštinama u kojima vrše vlast.

"Otkako ste izgubili monopol nad primorjem, a izvjestan je vaš krah i u Glavnom gradu, jedino čime možete da se bavite su nedorasli napadi i iznošenje neistina. A da nemate ni trunke dostojanstva, najbolji je dokaz bezočna drskost da pominjete opštine kao što je Budva, koja je od perjanice crnogorskog turizma , zahvljajući vašim pljačkaškim pohodima i punjenju tajkunskih blagajni došla do statusa najzaduženije opštine u našoj državi. Ono što je OKG ostavila za sobom, ne bi ni najveći I najljući neprijatelj Budve, od komunalnih problema do onih najkrupnijih kriminalnih, gdje je sve išlo uz procenat ili reket", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je danas, zahvaljujući novoj lokalnoj vlasti Budva solventna, "jer njome upravljaju pošteni i stručni ljudi, koji rade u korist grada i građana, od podrške najmlađim do pravednih konkursa, koje je do prije 9 mjeseci isti čovjek raspisivao i dobijao na njima."

"Da nije tragično bilo bi smiješno to što vi govorite o partijskim zapošljavanjima i to u Budvi i Kotoru, gdje se bez dozvole Marovića i Ćatovićke nije mogao ni kukuruz prodavati po plaži, a kamoli radno mjesto dobiti bez pritisaka I iznuđivanja građana. Pominjete Budvu, u kojoj je drugi čovjek DPSa imao najmoćniju organizovanu kriminalnu grupu i to sam priznao. Kada govorite o vodi, prvo se sjetite sezona za vrijeme vašeg diktata Budvom, kada turisti i građani nijesu imali vodu, ali su zato svako malo imali izlivanje kanalizacija, radove I zastoje u sred sezone i odrone puteva od koje ste se ograđivali umjesto da ste gradili. Govorite o Kotoru gdje se za više od deceniju nijeste udostojili da izgradite ni jedan hotel, dok je nova vlast na čelu sa Vladimirom Jokićem za samo par mjeseci u dobitki od preko million ipo eura samo od naplate komunalija, a vas treba pitati gdje je toliki novac išao dok ste vi vodili grad", saopšteno je.

Klub odbornika Demokrata poručuje klubu odbornika DPS-a da bi im bolje bilo da su se bavili Podgoricom.

"Bolje bi vam bilo da ste se bavili Podgoricom i da ste razmišljali zašto vam sela na 15 kilometara od centra Glavnog grada u državi koja je „lider u evropskim integracijama“ nemaju vodu i elementarne uslove za život, niti imaju adekvatnu saobraćajnu infrastrukturu, što nije slučaj ni u najnerazvijenijim državama regiona, a kamo li u onima koje su članice Evropske unije, sa kojima nas vi upoređujete. Od pljačke i uzimanja procenata nijeste imali vremena da mislite zašto grad od preko dvjesta hiljada stanovnika ima kolektor koji je predviđen za grad od 20 hiljada, pa se Podgoricom svakim danom sve više šire "mirisi", pa građani sve više imaju osjećaj da žive u nekoj farmi, nego u glavnom gradu jedne evropske države. Bitno je da će iza Miga Stijepovića ostati biciklističke staze koje su napravljene mimo svih propisa i standarda, gdje se ne zna da li su ugroženiji pješaci, biciklisti ili vozači i da se Časlavu Vešoviću, koji zarađuje desetine hiljada godišnje, rješava stambeno pitanje kao da je beskućnik. Jedino što je dobro u svemu ovome, jeste što ste postali potpuno svjesni naše snage i nezaustavljivog rasta, kao i vaših sve češćih poraza kao što je to bilo u Budvi, Kotoru i Herceg Novom koji će na predstojećim izborima u Podgorici I ostalim opštinama biti još brutalniji. A što se tiče bavljenja opštinama, znate vi itekako da kojom se god opštinom Demokrate pozabave, kriminalaca tu više nema", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: