DPS Kotor: Funkcioneri privremene vlasti postavljeni protivzakonito

"Njihov poslodavac, neznaveni predsjednik Opštine Jokić, preko javnog servisa radio Kotora pokušao je da obmane javnost navodeći da se radi o nedostatku potvrda o poznavanju rada na računaru", navodi se u saopštenju
8 komentar(a)
Kotor grad, Foto: Shutterstock
Kotor grad, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 28.07.2017. 14:38h

Kotorski odbor DPS-a saopštio je da se odnos lokalne vlasti u ovom gradu prema institucijama Crne Gore, zakonima i odlukama nadležnih organa jasno vidi na primjeru sa kojim su građani upoznati, "a to je da su svi funkcioneri privremene vlasti postavljeni protivzakonito, a da njih šest, kojima je zabranjen rad i dalje radi"

"Odnos lokalne vlasti u Kotoru prema institucijama Crne Gore, zakonima i odlukama nadležnih organa jasno se vidi na primjeru sa kojim su građani upoznati, a to je da su svi funkcioneri privremene vlasti postavljeni protivzakonito, a da njih šest, kojima je zabranjen rad i dalje radi! Ovim službenicima Upravna inspekcija je, nakon obavljenog inspekcijskog nadzora zabranila rad u lokalnoj upravi zbog: neposjedovanja potrebnog nivoa obrazovanja, zbog nemanja iskustva na odgovorim mjestima na koja su bespravno imenovani, bez odgovarajućih kvalifikacija, bez položenih ispita za rad u državnim organima i nizom drugim prestupa koji ove ljude i partiju Demokrate koja ih je imenovala čini nedostojnim vršenja javnih funkcija, i u Kotoru i bilo gdje drugo", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić preko javnog servisa radio Kotora pokušao da obmane javnost.

"Njihov poslodavac, neznaveni predsjednik Opštine Jokić, preko javnog servisa radio Kotora pokušao je da obmane javnost navodeći da se radi o nedostatku potvrda o poznavanju rada na računaru. Budući da je radio Kotor javni servis, pozivamo isti, da zarad objektivnog informisanja građana Kotora i Crne Gore, objavi kompletan nalaz Upravne inspekcije i pozove odlazećeg Predsjednika Jokića da obrazloži stav po stav, funkcionera po funkcionera i način njihovog imenovanja. Pored toga, pitamo Upravnu inspekciju - kako je moguće da organ lokalne vlasti na ovako grub način krši odluku nadležnog organa i šta Inspekcija radi da bi njega odluka bila sprovedena? Kada će nezakonito djelovanje gradskih vlasti biti prekinuto i da li će neko odgovarati? Tražimo da odgovorni za zloupotrebe i izigravanje zakona Crne Gore budu procesuirani u skladu sa zakonom i propisima. Posebno, tražimo od Upravne inspekcije i ostalih nadležnih državnih organa da pokažu svima – javnosti Kotora i Crne Gore, međunarodnim partnerima, i bahatim lokalnim vlastodršcima, da institucije ove države rade svoj posao adekvatno, pravovremeno i po zakonu, i da će se svako nezakonito djelovanje, kao što je ovo Demokrata u Kotoru odmah sankcionisati", navodi se u saopštenju kotorskog DPS-a.

Bonus video: