GI "21. maj": NSD, DNP i SNP svakodnevno razobličavati kao ogoljene protivnike prozapadne Crne Gore

Iz GI "21. maj" kažu da oni koji bi od Crne Gore napravili "zatucanu klero-nacionalističku provinciju u posjedu antievropske Srbije" moraju biti marginalizovani

3825 pregleda 31 reakcija 31 komentar(a)

Stabilnost i napredak Crne Gore i ove i narednih godina isključivo će zavisiti od dinamike pridruživanja Evropskoj uniji, saopštila je Građanska inicijativa "21. maj".

Zato je, kako su kazali, od presudne važnosti da se ubjedljiva naklonost javnosti prema učlanjenju u EU pretoči u što masovniju i aktivniju društvenu podršku proevropskoj politici.

"Pritom, nezavisno od činjenice da su ovakve parlamentarne partije omča oko vrata prosperitetu crnogorskog društva, svaka odluka koja znači korak bliže EU treba da bude podržana. Istovremeno, one partije koje je lako prepoznati kao notorne sluge antievropskih politika, poput Mandićeve, Kneževićeve ili Jokovićeve stranke, svakodnevno treba razobličavati kao ogoljene protivnike prozapadne Crne Gore. Ova skupina Vučićevih trabanata, koja bi da od Crne Gore napravi zatucanu klero-nacionalističku provinciju u posjedu antievropske Srbije, mora biti marginalizovana. Važno je da se Mandićeve podmukle i štetočinske nacionalističke konstrukcije odbace i izvrgnu ruglu, baš kao što je važno da strunjeni Spajić i njegovi 'saveznici' iz zemunica jednom već shvate svoj sadašnji politički položaj. Treba da razumiju da EU i Vučićeva Srbija ne idu zajedno, niti 'srpskom svetu' ima mjesta u EU, niti je tzv. 'rekonstrukcija vlade' bilo šta drugo osim miniranja proevropske crnogorske politike. Jednako kao što je saradnja ili vezivanje sa protivnicima Rezolucije o genocidu u Srebrenici isključivo u interesu politike koja ne želi da vidi Crnu Goru u EU", navodi se u saopštenju.

Bonus video: