Vujović: Vučić je nasilnik, ko povija kičmu pred takvima najgore prolazi

On dodaje da Jasenovac, kao monstruozni zločin zločinačke i kvislinške NDH, nikada niko nije osporio, niti iko u Crnoj Gori veliča monstrume i zlikovce poput Pavelića i ostalih prvaka NDH

8761 pregleda 78 reakcija 50 komentar(a)
Foto: SDP
Foto: SDP

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Ivan Vujović poručio je da je Aleksandar Vučić politički nasilnik i da ko povija kičmu pred takvima najgore prolazi i proživljava poseban tretman maltetiranja i šikaniranja.

"To bi trebalo da bude zaključak našeg državnog vrha na čelu sa premijerom i ministrom vanjskih poslova, nakon jednomjesečne sage oko Rezolucije o genocidu u Srebrenici i maltretiranja crnogorske javnosti u izvedbi Vučića i njegovih crnogorskih vazala, inače Spajićevih “partnera” u izgradnji evropske Crne Gore", kaže Vujović.

Navodi da je manje važno PES-ovo saginjanje, manipulisanje besmislenim amandmanima koji su imali za cilj, tvrdi Vujović, da pokušaju da umire Vučića i njegove.

Kaže da je pouka iz ovoga prosta:

"Sa protagonistima nasilničke, nacionalističke i zle politike iz 90-ih prošlog vijeka, a posebno sa crnogorskim vazalima te politike, ne može biti ni Evrope, ni napretka ni razvoja. Svakome ko išta zna o politici je jasno da je ključni zadatak ove nasilničke politike da osujeti i spriječi napredak Crne Gore ka Evropskoj uniji, posebno u ovoj osjetljivoj fazi uoči dobijanja tzv. IBAR-a. Zbog toga je cijela priča oko Rezolucije o Srebrenici u UN poslužilo kao sjajan povod za dizanje tenzija i kreiranje dileme oko fundamentalnog civilizacijskog pitanja kakvo je pitanje genocida u Srebrenici. Na to se dodatno nakalemila besmislena inicijativa oko Rezolucije o Jasenovcu kao dodatan maehanizam za kvarenje odnosa sa Hrvatskom, članicom EU, zbog čega je uslijedila i protestna nota iz ove zemlje", rekao je Vujović.

On dodaje da Jasenovac, kao monstruozni zločin zločinačke i kvislinške NDH, nikada niko nije osporio, niti iko u Crnoj Gori veliča monstrume i zlikovce poput Pavelića i ostalih prvaka NDH.

"...dok se kreatori i izvođači srebreničkog genocida u značajnom dijelu javnosti slave kao srpski heroji. I treba li podsjećati da ih tako tretiraju oni sa kojima nas Spajić želi uvesti u EU. Oni koji ga danas ucjenjuju, ponižavaju i primoravaju da povlači štetne političke poteze kako bi održao vlast, rušeći evropsku poziciju zemlje i svađajući nas sa susjedima".

Vujović je poručio Spajiću da mu ništa ne vrijedi vlast u kojoj će morati da pravi ovakve ustupke i da ponižava sebe i državu.

"Nasilnika Vučiča, kao što vidite, time nećete zadovoljiti a još manje njegovu crnogorsku poslugu i plaćenike. Crna Gora, premijeru Spajiću, koja sjutra slavi dan svoje nezavisnosti, ne traje 1000 godina da bi danas služila kao krpa šešeljevske politike. Zato, ne ponižavajte nas, jer će crnogorski građanski odgovor biti žestok", rekao je Vujović.

Bonus video: