Zenović: Zanemarivanje Pizane se mora ispraviti adekvatnom rekonstrukcijom

"Imamo priliku i više od toga, obavezu, da vratimo sjaj dragulju našeg grada, mjestu koje je bilo rasadnik šamiona", poručio je nosilac liste "Demokrate - Ojačaj. Obnovi. Oživi. Budva odlučuje! - Đorđe Zenović”

1805 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Ðorđe Zenović, nosilac liste "Demokrate - Ojačaj. Obnovi. Oživi. Budva odlučuje! - Đorđe Zenović”, predstavio je građanima Budve projekat obnove gradskog plivališta Pizana, koji je uvršten u njihov izborni program, saopšteno je iz ove liste.

On je kazao da se zanemarivanje Pizane od strane lokalne uprave mora ispraviti adekvatnom rekonstrukcijom.

"U samom srcu Budve se nalazi mjesto koje odražava duh naše zajednice, a to je plivalište Pizana, koje je više od običnog bazena - to je naša zajednička kuća, mjesto gdje se susreću sjećanja i stvarnost, gdje svaki zamah odjekuje uspomenama", poručio je Zenović.

Nosilac liste Demokrata je dodao da su vrijeme i nebriga učinili svoje, te da danas Pizana pokazuje bore zaborava, sa svakim napuklim pločnikom i izblijeđelim linijama na dnu bazena, što ukazuje na zanemarivanje od strane lokalne uprave, koje se, kako je istakao, mora ispraviti adekvatnom rekonstrukcijom, natkrivanjem, čime bi se postigao efekat cjelogodišjeg rada ovog plivališta.

"Imamo priliku i više od toga, obavezu, da vratimo sjaj dragulju našeg grada, mjestu koje je bilo rasadnik šamiona.

Zamislite mjesto koje simbolizuje novi početak: moderno zatvoreno plivačko igralište, sa olimpijskim dimenzijama koje poziva na izazove i takmičenja. Skakaonice koje se uzdižu kao spomenici takmičarske hrabrosti i toplina zatvorenog prostora koja poziva Budvu na okupljanje, sve to čeka na nas”, poručio je Zenović.

On je kazao da se obnovom Pizane ne vraća samo stari sjaj, već se stvara centar društvenog života, mjesto gdje će generacije građana učiti, takmičiti se i rasti.

"Gdje će vaterpolo lopte ponovo odskakati od vode kao aplauz za buduće šampione, a porodice i prijatelji provoditi beskrajne sate u radosti i igri", dodao je Zenović i na kraju poručio građanima Budve:

"Zajedno možemo sve - obnoviti, ojačati i oživjeti. Dođite da zajedno pišemo novu stranicu istorije našeg grada, gdje će Pizana ponovo biti simbol naše posvećenosti, inovacijama i zajedničkom duhu. Ojačaj. Obnovi. Oživi. Budva odlučuje".

Bonus video: