GP URA: Skandalozno da je Spajićeva vlada potrošila pola miliona eura za ručkove i pića za šest mjeseci

Iz ove partije su naglasili da se još jednom pokazujem potpuno neprihvatljiv i neodgovoran Spajićev odnos prema javnim finansijama

4004 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Građanski pokret URA
Foto: Građanski pokret URA

Krajnje je skandalozan podatak da Spajićeva vlada za šest mjeseci potroši pola miliona eura za ručkove i pića u zemlji i inostranstvu, poručili su iz Građanskog pokreta URA komentarišući objavljene podatke da je za troškove reprezentacija Vlada potrošila 4,1 milion eura.

Iz ove partije su naglasili da se još jednom pokazujem potpuno neprihvatljiv i neodgovoran Spajićev odnos prema javnim finansijama, u trenutku kada, kako kažu, građanke i građani sanjaju o poboljšanju životnog standarda usljed neobuzdane inflacije i rasta cijena osnovnih životnih namirnica, dodajući da Vlada na troškove reprezentacije troši skoro pet miliona eura, vrijednost sa koliko bi se mogla izgraditi tri vrtića.

"Poređenja radi, troškovi reprezentacije Abazovićeve Vlade bili su više nego duplo manji, jer je to Vlada koja je radila u interesu građana i imala vrlo odgovoran i skroman odnos prema javnim finansijama, istovremeno stvarajući dodatne prihode sa vraćanjem u državno vlasništvo brojnih dobara. Sa druge strane, danas se suočavamo sa nastavkom prakse DPS-a, gdje se prema budžetu funkcioneri PES-a ponašaju kao prema otvorenom računu koji treba samo prazniti", istakli su iz GP URA.

Oni su pozvali Spajića da građanima objasni ovako visoku potrošnju i da kaže kakvu korist građanke i građani imaju od ovolike količine ručkova koji se finansiraju iz budžeta svih nas.

Bonus video: