Joković: Spriječiti divlju gradu u Budvi i donijeti plan za "Budvu centar" i "Bečiće"

"Sačuvati i otkupiti sve preostale zelene površine u gradskom jezgru (park kod Slovenske plaze, park kod glavne pošte, park kod stare osnovne škole, Miločerski park, park na Zavali, dvorište vrtića…) kako bi i naša djeca uživala kao i njihovi vršnjaci u Evropi", rekao je Joković

2703 pregleda 4 komentar(a)
Foto: SDP Budva
Foto: SDP Budva

Kandidat za odbornika na listi "Čist izbor - Petar Odžić - SDP, SD, LP i Građani" Nikola Joković rekao je da je se kandidovao kako bi sa ekipom častnih, vrijrdnih i sposobnih ljudi promijenio sadašnju sumornu stvarnost Budve.

On je poručio da se mora spriječiti divlja gradnja i zagovarati hitno donošenje novog plana za “Budvu centar” i “Bečiće”.

"Sačuvati i otkupiti sve preostale zelene površine u gradskom jezgru (park kod Slovenske plaze, park kod glavne pošte, park kod stare osnovne škole, Miločerski park, park na Zavali, dvorište vrtića…) kako bi i naša djeca uživala kao i njihovi vršnjaci u Evropi", rekao je Joković.

Navedi da je potrebno pretvoriti zonu šetalista od Starog Grada do Kamenova u zonu za rekreaciju.

"Takođe, poslije preuzimanja odgovornosti za vođenje našeg grada obnovićemo postojeća zapuštena igrališta i terene i napraviti biciklističku stazu od Starog Grada do Zavale. Takođe, potrebno je zabrana rentiranje privremenih lokacija ako zakupac nije osmislio adekvatnu turističku ponudu u skladu sa mediteranskim imidžom koji Budva mora povratiti", rekao je Joković.

Bonus video: