Mikijelj: Suočavamo se sa opasnošću da ostaci korumpiranog DPS-a ponovo zauzmu Budvu

"Ono što nikako ne smijemo da dozvolimo je da se ova interesna grupa vrati na vlast. To se može desiti isključivo zahvaljujući podršci novih saveznika koji dobro znaju da ih niko drugi neće i da moraju sa DPS-om"

5506 pregleda 45 reakcija 45 komentar(a)
Mikijelj, Foto: Media tim
Mikijelj, Foto: Media tim

Na ovim izborima ćemo odlučivati hoćemo li se vratiti deset godina unazad, kada je korumpirani režim vladao protiv svih nas koji želimo dobro Budvi ili ćemo ići naprijed i graditi otvorenu Budvu u kojoj se odluke donose isključivo u saradnji sa građanima, poručio je u otvorenom pismu nosilac liste "Za budućnost Budve – Budva otvoreni grad" Mladen Mikijelj.

Prema njegovim riječima na ovim izborima se suočavamo sa opasnošću da ostaci korumpirane Demokratske partije socijalista (DPS) uz pomoć svojih satelita i fantomske liste ponovo zauzmu Budvu.

"Ono što nikako ne smijemo da dozvolimo je da se ova interesna grupa vrati na vlast. To se može desiti isključivo zahvaljujući podršci novih saveznika koji dobro znaju da ih niko drugi neće i da moraju sa DPS-om. Ovo bi ponovo izolovalo Budvu, razjedinilo zajednicu i donijelo neizvjesnost u naše živote. Moja vizija Budve je potpuno drugačija. Budvi treba predsjednik opštine koji ne dijeli ljude na podobne i nepoželjne kako bi se dokopao vlasti i ne manipuliše građanima kako bi se održavao na vlasti. Budvi je potreban predsjednik koji među ljudima gradi mostove povjerenja i pažljivo sluša njihove potrebe“, naglasio je Mikijelj u otvorenom pismu.

Kao direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, kako je naglasio, pokazao je da mu je interes građana na prvom mjestu i da zbog ličnog komfora neće ustuknuti pred odlukama i potezima koji donose dobro Crnoj Gori.

"Zato se danas u budžet države sliva 20 puta više novca nego dok je na vlasti bio DPS, a trajektima upravljali ljudi bliski tadašnjem državnom vrhu. Budva je tokom prethodnih nekoliko godina napravila značajan iskorak ka otvorenoj i pravednoj lokalnoj upravi. Projekti koji su bili usmjereni na napredak Budve su pokazatelj onoga što možemo postići kada se udružimo s jasnim ciljem i iskrenom namjerom. Moja obaveza prema Vama je da nastavimo da gradimo otvorenu Budvu u kojoj vladaju stabilnost i jedinstvo. Budvu u kojoj odlučuju građani, a ne političari. Zašto bismo sada dozvolili da se vratimo deset godina unazad?“, zaključio je MIkijelj.

"Vraćanje Luke Budva u ruke građana primjer jedinstva, stabilnosti i napretka"

Inicijativa vraćanja Luke Budva u ruke građana predstavlja izuzetan primjer jedinstva, stabilnosti i napretka koje grad Budve ostvaruje. Budući predsjednik opštine Budva i aktuelni direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, Mladen Mikijelj je tokom trogodišnjeg rada, postavio tri ključna cilja u pogledu vraćanja državnih resursa u vlasništvo države i njenih građana- plaža Vektra Boka, trajektna linija Kamenari - Lepetane i sada, Luke Budva.

To se navodi u saopštenju izborne liste "Za budućnost Budve-Budva otvoreni grad-Mladen Mikijelj”.

"Preuzimamo odgovornost i za ovaj veoma važan lokalitet, koji će svakim svakim danom biti sve aktivniji, kako bi bila otvorena ne samo za građane Budve, nego za turiste i sve one koji žele da dođu u Budvu. Kroz otvorenu luku, Budva će biti metropola ne samo crnogorskog turizma, nego i metropola cijelog Jadrana. Povratkom Luke Budva građanima, stvaramo nove vrijednosti - otvaramo vrata novim radnim mjestima koja će podržati ekonomski prosperitet lokalne zajednice. Ovaj korak simbolizuje naše jedinstvo u cilju održivog razvoja, pruža stabilnost kroz kontrolu nad važnim resursima i otvara put napretku koji će Budvu učiniti još atraktivnijom destinacijom. Ujedinjeni u ovom poduhvatu, gradimo temelje stabilne i perspektivne Budve za sve njene stanovnike i posjetioce”, navode iz ove koalicije.

Bonus video: