Rađenović: Spajić navodno poklanja Luku Budva građanima, a donio Uredbu da Vlada može dio dodijeliti koncesionaru

"Na 'zvaničnoj dodjeli' Luke Budva građanima Budve, a što je Vlada Dritana Abazovića učinila još u februaru 2023. godine, premijer Spajić i ministri su u svom maniru, sakrili od javnosti namjeru Vlade da dio Luke Budva može dobiti drugu namjenu u odnosu na želju i interes svih građanki i građana Budve", istakao je Rađenović

4270 pregleda 1 komentar(a)
Rađenović se obraća na jednom od skupova izborne liste, Foto: Građanski pokret URA
Rađenović se obraća na jednom od skupova izborne liste, Foto: Građanski pokret URA

Nosilac liste "URA - Drugačije" na lokalnim izborima u Budvi koji će se održati u nedjelju, Blažo Rađenović saopštio je danas da je predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić opet obmanuo javnost.

"Navodno poklanja Luku Budva građanima, a donio Uredbu da Vlada može dio Luke dodijeliti koncesionaru", istakao je Rađenović u saopštenju.

On je dodao da su Spajić i ministri sakrili namjeru Vlade.

"Na 'zvaničnoj dodjeli' Luke Budva građanima Budve, a što je Vlada Dritana Abazovića učinila još u februaru 2023. godine, premijer Spajić i ministri su u svom maniru, sakrili od javnosti namjeru Vlade da dio Luke Budva može dobiti drugu namjenu u odnosu na želju i interes svih građanki i građana Budve", istakao je Rađenović.

On je poručio da je Vlada Milojka Spajića 18. aprila donijela Uredbu o uslovima koje moraju da ispunjavaju luke razvrstane prema vrsti pomorskog saobraćaja i namjeni, po kojoj jedan dio luke može imati drugu namjenu u odnosu na ostatak i da o tome odluku donosi Vlada.

Rađenović dodaje da to znači da Luka Budva može u jednom dijelu dobiti drugu namjenu i biti data na upravljanje koncesionaru i da o tome neće odlučivati Budvanke i Budvani, već Spajićeva Vlada.

"Imajući u vidu najavu da se razmatra uvođenje trajektne linije Budva - Dubrovnik, izgleda da premijer Milojko Spajić i njegov zaštitnik u donošenju svih odluka predsjednik Skupštine Andrija Mandić imaju namjeru da dio luke prepuste koncesionaru. A s obzirom na to da se po određenim kuloarima već zna ko bi bio taj koncensionar i da mu dobro idu poslovi sa fontanama, što otvara i prostor za sumnju da bi takvi poslovi mogli biti dogovoreni bez tendera i jasnih procedura", poručio je Rađenović.

Bonus video: