Konatar: Okosnica vlasti u Budvi da budu oni koji Crnu Goru vide kao evropsku i građansku

Konatar je rekao da će URA razgovarati sa listama sa kojima dijele programske principe

10926 pregleda 18 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Poslanik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar je, na pitanje da li sebe vide kao učesnika u pregovorima o formiranju buduće vlasti u Budvi, rekao da će razgovarati sa listama sa kojima dijele programske principe.

"Mislim da je dobro da se vlast u Budvi ne formira bez onih lista i partija koje Crnu Goru vide kao evropsku i građansku", rekao je Konatar u emisiji na TV Vijesti.

Na pitanje da li bi bili dio vlasti u kojoj bi bio i Pokret Evropa sad, kazao je da PES neće biti faktor koji će determinisati u kom pravcu će ići buduća lokalna vlast.

"Ostaviću to našim lokalnim odborima. Ja bih im preporučio da se drže principa. Mi se ne plašimo da svoje djelovanje nastavimo kao opozicija", poručio je.

Kaže da je odgovorost na političkim subjektima koji su dobili najviše glasova.

"Očekujem da će vlast biti formirana, da li će URA biti njen dio, zavisi od principa na kojima će ta buduća vlast biti formirana, ko će je činiti, koji su ciljevi... U svakom slučaju, neophodno je da se radi drugačije nego dosad. Ne očekujem nove lokalne izbore u Budvi, već vanredne parlamentarne izbora. Budva jeste po broju birača mala, ali se mogu donijeti jasni zaključci šta građani Budve misle o radu premijera Spajića i Pokreta Evropa sad i Vlade, tako da očekujem tektonske promjene u narednom periodu", rekao je Konatar.

Bonus video: