SKRAĆENJE MANDATA SO

Izbore u Ulcinju najavili za novembar: "Koalicija ne funkcioniše"

Prema informacijama “Vijesti” sjednica na kojoj bi trebalo da bude skraćen mandat lokalnom parlamentu trebalo bi da bude održana krajem avgusta ili početkom septembra, nakon čega bi se stekli uslovi za raspisivanje vanrednih izbora
101 pregleda 1 komentar(a)
Nazif Cungu, Foto: Boris Pejović
Nazif Cungu, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.07.2017. 07:06h

Lokalni  izbori u Ulcinju trebalo bi da budu zakazani za 26. novambar, saznaju “Vijesti”.

To je odlučeno nakon sastanka političkog direktora  Demokratske partije socijalista (DPS) Tarzana Miloševića i koordinatora predsjedništva za Ulcinj Halila Dukovića sa čelnicima albanskih stranaka.

Prema informacijama “Vijesti” sjednica na kojoj bi trebalo da bude skraćen mandat lokalnom parlamentu trebalo bi da bude održana krajem avgusta ili početkom septembra, nakon čega bi se stekli uslovi za raspisivanje vanrednih izbora.

Milošević i Duković su, prema saznanjima “Vijesti”, u  odvojenim sastancima razgovarali sa predsjednicima Force Nazifom Cunguom  i Demokratske unije Albanaca (DUA) Mehmetom Zenkom, a zatim i sa čelnicima  Demokratske partije Fatmirom Đekom i Gzimom Hajdinagom. 

“Na sastancima je konstatovano  da koalicija u Ulcinju ne funkcioniše, i da političku krizu treba riješiti novim izborima”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

U lokalnom parlamentu koji ima 33 odbornika, vladajuću koaliciju  čini 27 odbornika,  DPS-a, Force, Demokratske partije i DUA. Na lokalnim izborima održanim u  februaru 2014. godine, albanske stranke su sa odbornicima Pozitivne formirali većinu, ali se ta koalicija kasnije raspala zbog nesuglasica između Đekine partije i Force. Kriza je tada riješena nakon konsultacija albanskih prvaka sa zamjenikom predsjednika DPS-a Duškom  Markovićem, koji je u vlast uključio i tu partiju.

Preporučujemo za Vas