Tičić: Dok se vlast bavi pokušajima sastavljanja većine, svakog dana sve više turista napušta Budvu

Najpoznatija hotelska zona, kako ističe, već godinama pati od neprijatnog mirisa otpadnih voda, što se pogoršava zbog neredovnog transporta mulja i katastrofalnog stanja voznog parka Komunalnog preduzeća

9538 pregleda 12 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Smeće na svakom ćošku, prljave ulice, nepokošene površine, i slomljeni znakovi signalizacije predstavljaju ozbiljan problem. Grad je pod najezdom gmizavaca i insekata, što dodatno ugrožava zdravlje i sigurnost građana. Buduća početna stanica transporta Budva – Dubrovnik izgleda kao deponija, što ilustruje zanemarivanje komunalnih problema. To je u saopštenju naveo lider budvanskog DPS Milan Tičić.

Najpoznatija hotelska zona, kako ističe, već godinama pati od neprijatnog mirisa otpadnih voda, što se pogoršava zbog neredovnog transporta mulja i katastrofalnog stanja voznog parka Komunalnog preduzeća.

Nepražnjenje smeća iz vozila tokom cijelog dana onemogućava osnovne životne uslove – čist vazduh za stanovnike i goste hotela. Da sve može biti gore, imamo situacije nelegalnog paljenja deponija, koje predstavljaju ozbiljan problem za životnu sredinu i zahtijevaju hitnu intervenciju nadležnih institucija. Glavne gradske saobraćajnice su zapuštene, dok je gradilište u centru grada započeto u jeku političke kampanje bez realnih mogućnosti da se završi prije vrhunca turističke sezone. Ovo govori o nesavjesnom poslovanju budvanskih čelnika”, naglasio je Tičić i dodao:

Pozivamo nadležne institucije, političke čelnike i sve relevantne subjekte da hitno reaguju i preduzmu potrebne mjere kako bi se ovi problemi riješili. Budva zaslužuje da bude čist i uređen grad koji će biti ponos svih nas”, zaključio je on.

Bonus video: