Vujošević: Ako je SDP toliko jak, zašto ne umanje cijenu vode u Budvi

Vujošević je istakao da je javnost odavno preproznala i moć i odgovornost SDP-a i adekvatno odgovorila na to svojim nepovjerenjem u ovu partiju
101 pregleda 8 komentar(a)
Momčilo Vujošević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Momčilo Vujošević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 25.07.2017. 17:44h

Predsjednik Kluba odbornika Demokratske partije socijalista u Skupštini Glavnog grada Momčilo Vujošević kazao je da je građanima dobro poznata politička snaga SDP-a, koja u svom bezuspješnom pokušaju da uveliča moć stranke, ponovo pokušava da se ogrebe za koji politički poen, u njima dobro poznatom maniru.

“Činjenica je da je Studija izvodljivosti koju je uradila Njemačka razvojna banka KfW pokazala neophodnost utvrđivanja nove tarifne politike 'Vodovoda i kanalizacije'. Takođe je činjenica da je predloženo povećanje cijena vode bilo neznantno i u praksi bi značilo da onaj ko plaća 4,05 eura za 10m3 vode bi izdvajao 4,7, a oni potrošači koji su priključeni na kanalizaciju bi, umjesto 6,07 plaćali 7,47 eura”, kazao je Vujošević.

On je istakao da je predloženo povećanje bilo prihvaćeno, cijena vode u Podgorici bila bi višestruko niža u poređenju sa većinom gradova u Crnoj Gori.

“Dakle, ako je moć SDP-a tolika, zašto nisu iskoristili to što su vlast u Opštini Budva i umanjili cijenu vode koja je 1,58 eura po m3, a u Podgorici je 0,405 eura? Takođe, zašto nisu iskoristili svoje pozicije u lokalnom parlamentu i ukinuli plaćanje fiksnog dijela kao što je to u Podgorici? Podsjećamo, građani Podgorice plaćaju samo varijabilni dio za razliku od Budvana. Sve ovo pokazuje nemoć SDP-a da utiče na donošnje odluka u opštinama u kojima vrše vlast, i više nego demantuje tvrdnje o njihovom uticaju na odluku da cijena vode u Podgorici ostane ista”, kazao je Vujošević.

On je istakao da je javnost odavno preproznala i moć i odgovornost SDP-a i adekvatno odgovorila na to svojim nepovjerenjem u ovu partiju.

“SDP nažalost, kako pokazuje praksa u opštinama gdje učestvuju u vlasti, ni tu nemaju uticaja na donošenje odluka, a kamoli u Podgorici. Još jednom ponavljamo, radi javnosti, ta odluka je rezultat pažljivog analiziranja svih argumenata Vodovoda i kanalizacije, uz puno uvažavanje njihove opravdanosti, ali i činjenice da nisu iscrpljene sve druge mogućnosti prije samog poskupljenja”, kazao je Vujošević.

On je rekao da su uprava grada i menadžment “Vodovoda i kanalizacije” došli do rješenja da se nedostajuća sredstva obezbijede bez povećanja cijena vode.

“Svima je jasno da je riječ o odgovornoj politici gradske uprave i menadžementa Vodovoda, a ne o saopštenjima SDP-a”, kazao je Vujošević.

Bonus video: