Predloženo ukidanje imuniteta poslanicima DF: Vučinić htio da bije Škrelju

Vučinić je Škrelju nazvao "smrdljivom fukarom" i prijetio da će mu "iščupati uši"
222 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.07.2017. 17:35h

Administrativni odbor glasovima DPS-a i HGi je odlučio da Skupštini predloži skidanje imuniteta poslanicima DF-a Milanu Kneževiću, Milutinu Đukanoviću, Marini Jočić i Branku Raduloviću.

Oni su u februaru napali poslanike DPS.

Sjednica Administrativnog odbora Skupštine je bila prekinuta nakon što je poslanik Demokratskog fronta Janko Vučinić izvrijeđao i pokušao fizički da se obračuna sa Luiđom Škreljom. Sjednica je nastavljena oko 14.30, a u 15.15 su poslanici DF napustili salu.

Nakon prvobitnog incidenta je intervenisalo obezbjeđenje, a Škrelja zatražio da salu napuste Vučinić i novinari.

Vučinić je Škrelju nazvao "smrdljivom fukarom" i prijetio da će mu "iščupati uši". Vučinić je prethodno predložio da se "uvede zakon po kojem će strijeljati svako ko udari poslanika DPS u predjelu stražnjice".

Sjednica je bila prekinuta na 15 minuta, a u salu su s vratili samo Andrija Mandić i Predrag Bulatović. Bulatović je kazao da je Vučiniću obezbjeđenje zabranilo da se vrati u salu. Škrelja je kazao da on nikome nije zabranio ulaz i da se svi poslanici DF mogu vratiti u salu ako to žele.

Sjednici Administrativnog odbora na kojoj se raspravlja o ukidanju imuniteta poslanicima Demokratskog fronta, prisustvovali su i poslanici tog političkog saveza - Bulatović, Mandić, Strahinja Bulajić, Nebojša Medojević, Branka Bošnjak i Vučinić.

U zgradu Skupštine nisu došli poslanici o čijem se imunitetu raspravlja - Milan Knežević, Milutin Đukanović, Marina Jočić i bivši potpredsjednik Skupštine iz redova DF.

Oni se sumnjiče za nasilničko ponašanje u holu Skupštine Crne Gore u februaru.

Poslanici Fronta su nakon odluke o ukidanju poslaničkog imuniteta Mandiću i Kneževiću ušli u zgradu parlamenta i vrijeđali, psovali i fizički napadali poslanike vladajuće koalicije.

Oni su kolege iz parlamenta tada, između ostalog, nazivali "ološima, kukavicama i plagijatorima", a i pored reakcije skupštinskog obezbjeđenja, poslanici DPS-a Miodrag Bobo Radunović i Marta Šćepanović bili su udareni.

Galerija

Bonus video: