Milačić razmišlja o kandidaturi za predsjednika države

Čelnik Otopra beznađu je dodao i da bi opozicija, ukoliko odluči da učestvuje na tim izborima, imala dobru priliku da, mimo partijskih infrastruktura i logistika koje, po Milačiću dominiraju izbornim procesom, pa i onim za predsjednika zemlje, ponudi svoju viziju razvoja ove države
244 pregleda 30 komentar(a)
Marko Milačić, Vladislav Dajković, Foto: Filip Roganović
Marko Milačić, Vladislav Dajković, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 25.07.2017. 08:57h

Čelnik političke organizacije Otpor beznađu, Marko Milačić razmišlja o kandidaturi na predstojećim predsjedničkim izborima.

On je ovu informaciju podijelio na društvenoj mreži Facebook,

"A da - kao nezavisni kandidat i neko ko nikada u životu nije bio član niti jedne partije - uđem u trku za predsjednika Crne Gore? Što mislite o tome?Da zajedno, vi i ja, naročito mladi, prikažemo novu ideju i metodologiju, posijemo sjemenje nove nade i obiđemo svaki dom ove zemlje, ali premrežimo i region, povežemo se sa progresivnim centrima Evrope, ali i šire, Moskva i Vašington", napisao je Milačić, koji je bio 25. na listi Demokratskog fronta na parlamentarnim izborima u oktobru 2016. godine.

On je dodao da bi time, porazgovarali sa Crnom Gorom i Crnu Goru - kakvu sanja i kakvu želi da ostavi svom sinu i njegovoj generaciji - predstavi vani.

"Ali i da razdrmamo ulice, pokažemo kako se kreativno buni, protiv domaćih i stranih okupatora, i kako ozbiljnost nije ozbiljna poza, već pravedan stav i petlja da se stane iza njega. Ali ne samo petlja prema domaćoj mafiji, ne, to je mačiji kašalj, već prema onima koji ih spolja održavaju. Tako ja vidim istinski slobodnog i suverenog predsjednika, sve ostalo je šminka i održanje Sistema neslobode.Da budimo i budemo idealizam, a ne oportunizam; ideja a ne tehnokratija; borba a ne komformizam; stav a ne floskula; da se bavimo globalnim najvećim temama, a ne samo našom palankom - sve je povezano; da postavimo temelje novog sistema, a ne da se bojimo postojećeg, atlantističkog, ne dirajući ga", kazao je Milačić.

Čelnik Otopra beznađu je dodao i da bi opozicija, ukoliko odluči da učestvuje na tim izborima, imala dobru priliku da, mimo partijskih infrastruktura i logistika koje, po Milačiću dominiraju izbornim procesom, pa i onim za predsjednika zemlje, ponudi svoju viziju razvoja ove države.

"Unutarpolitički i spoljnopolitički, bez zabranjenih tema i bježanja od njih, sa jasnim stavovima i detaljnim predlozima.Samo razmišljam. Što vi mislite o toj ideji koja bi bila zajednička", kazao je Milačić.

Bonus video: