Demokrate Berane: NSD i PzP da saopšte da li važe dogovori

"Već duže od mjesec dana traje očigledna politička kriza u Beranama, kojoj uzroke čine odluke pojedinih odbornika koalicije 'Za budućnost Berana' (nekada – DF), i to, po kazivanju vaših predstavnika, odbornika Nove srpske demokratije i Pokreta za promjene"

5337 pregleda 6 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora

Opštinski odbor (OO) Demokratske Crne Gore Berane saopštio je danas da poziva Novu srpsku demokratiju (NSD) i Pokret za promjene (PzP) da saopšte da li važe dogovori.

"Činjenica da već šest godina u Beranama vršimo zajedno lokalnu vlast valjda je, sama po sebi, dovoljno rečita da kaže da je s naše strane uvijek iskazivano poštovanje prema vama, kao kolegama sa kojima dijelimo javni prostor. Međutim, već duže od mjesec dana traje očigledna politička kriza u Beranama, kojoj uzroke čine odluke pojedinih odbornika koalicije 'Za budućnost Berana' (nekada – DF), i to, po kazivanju vaših predstavnika, odbornika Nove srpske demokratije i Pokreta za promjene", piše u saopštenju beranskih Demokrata.

Oni su dodali da "s obzirom na sjednicu lokalnog parlamenta, koja je zakazana za utorak, 25. juna 2024. godine, sa početkom u 10 časova, i s obzirom na činjenicu da nemamo javno saopšten stav po pitanju poštovanja dogovora o rotaciji na mjestu predsjednika Opštine Berane, smatramo da smo, kao odgovorni ljudi, dužni Berancima, ali i javnosti Crne Gore, da stavove svi, neskriveno, saopštavamo".

"Skladno tome, pozivamo vas da se javno, kao ozbiljne političke partije, odredite: Važe li dogovori koje smo postigli, o njima obavijestili javnost prije dvije godine i za koje smo, jedni drugima, pružili ruku ili ne važe?", zaključuje se u saopštenju

Bonus video: