Nedić: Neodgovorni i nekompetentni nikad više da ne budu na čelu Opštine Berane

"Svjedočimo političkom mešetarenju, dominaciji ličnih interesa, samovolji pojedinaca", rekao je Nedić

4531 pregleda 4 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Predsjednik beranskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Miro Nedić poručio je građanima da ne smiju dozvoliti da neodgovorni i nekompetentni ljudi budu njihovi predstavnici u lokalnom parlamentu i donose ključne odluke o budućnosti grada.

On je to izjavio nakon što ranije danas nije održana sjednica Skupštine Opštine Berane na kojoj je trebalo da se bira predsjednik Opštine, jer na zasjedanje nisu došli odbornici iz vladajuće koalicije - Za budućnost Berana, Demokratske Crne Gore, Prave i Ujedinjene Crne Gore.

Koalicionim sporazumom, potpisanim prije formiranja vlasti, dogovorena je rotacija predsjednika Opštine i SO, Vuka Todorovića i Damjana Ćulafića poslije dvije godine, koju sada ne podržavaju dva odbornika koalicije Za budućnost Berana.

Nedić je Berancima rekao da moraju voditi računa kome daju povjerenje, te da ne smiju dozvoliti da na temama koje nijesu životne odlučuju na izborima o svojim predstavnicima koji će kreirati opštinsku politiku.

"Sve što se dešava ovih dana u Beranama, iako se dešava našim političkim konkurentima, ne ostavlja nas ravnodušnim jer nam nameće jedno mnogo važnije pitanje, a to je – kuda ide naše društvo? Svjedočimo političkom mešetarenju, dominaciji ličnih interesa, samovolji pojedinaca. Svjedočimo još jednoj situaciji koja potvrđuje ono o čemu govorimo već duži vremenski period – da su na vlasti političke strukture koje su do te pozicije došle podrškom građana kod kojih su u kontinuitetu podsticali mržnju prema DPS. I to je bio i ostao njihov jedini politički program", rekao je Nedić.

Dodaje da se kada je DPS vršio vlast na lokalnom nivou, od 2006. do 2014. godine, nikada nije dogodilo da lični interesi pojedinaca budu ispred interesa građana i da to budu razlozi za blokiranje rada opštinskih organa.

"Od promjene vlasti to je postala praksa, valjda na to ne moram da podsjećam i nažalost traje cijelu jednu deceniju. DPS će, kao do sada, i u narednom periodu krajnje odgovorno, posvećeno, iskreno, sve svoje aktivnosti usmjeravati na dobrobit građana Berana", zaključio je Nedić.

Bonus video: