Bogdanović: Vrijeme je za strategije onih koji nisu gubili gotovo sve izbore

Generalni sekretar Demokrata je, komentarišući mogućnost da opozicija predloži nestranačku ličnost za kandidata za predsjednika države, rekao je da su tri politička subjekta u opoziciji već najavila da će imati svog kandidata za predsjednika Crne Gore
20 komentar(a)
Boris Bogdanović, Foto: Demokratska Crna Gora
Boris Bogdanović, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 23.07.2017. 14:27h

Kandidata za predsjednika države neće određivati neformalni ili formalni centri moći u Crnoj Gori i van nje, i vrijeme je za pobjedničke strategije koje mogu predložiti samo oni koji nijesu gubili gotovo sve izbore, poručeno je iz Demokratske Crne Gore.

Generalni sekretar Demokrata, Boris Bogdanović, komentarišući mogućnost da opozicija predloži nestranačku ličnost za kandidata za predsjednika države, rekao je da su tri politička subjekta u opoziciji već najavila da će imati svog kandidata za predsjednika Crne Gore.

“Demokrate su primile k znanju takvu, potpuno legitimnu odluku, autonomnih političkih subjekata i u skladu sa tom odlukom izgradiće i svoju strategiju u susret narednim predsjedničkim izborima, koji nas očekuju u 2018. godini”, kazao je on agenciji Mina.

On je podsjetio da je opozicija 2013. godine imala stranačkog, a ne nestranačkog kandidata, “kako to voli da saopšti jedan politički subjekt u opoziciji, isključivo sa jednim jedinim ciljem, diskredetacija onih kandidata koji imaju najviše šansi da pobijede bilo kog kandidata Demokratske partije (DPS), a posebno šefa i većinskog vlasnika DPS-a Mila Đukanovića”.

“Miodrag Lekić je 2013. godine bio predsjednik, poslanik i šef Kluba poslanika Demokratskog fronta, pa samim tim i kandidat Demokratskog fronta za predsjednika Crne Gore. To je bio potpuno legitiman potez i odluka jednog političkog subjekta i čovjeka, koji je 2013. godine bio najpopularniji lider među liderima opozicionih političkih subjekata”, naveo je Bogdanović.

Prema njegovim riječima, Demokrate će se u susret svim, a pogotovu u susret složenim izbornim procesima, kakav je izborni proces za predsjednika Crne Gore rukovoditi rejtingom političkog subjekta i povjerenjem koje lideri političkih subjekata uživaju u biračkom tijelu Crne Gore.

“Za razliku od svih drugih mi smatramo da je lider bilo kog opozicionog političkog subjekta najmanje duplo bolji kandidat od šefa nad šefovima organizovanih kriminalnih grupa u Crnoj Gori, kojeg je lako pobijediti ako se pokrenete, živite i dišete za pobjedu, kao što to čine Demokrate na svim nivoima organiozovanja”, naveo je Bogdanović.

Kako je kazao, Đukanović se pobjeđuje obrazom, čestitošću i poštenjem, odnosno strategijom koja je za 180 stepeni drugačija od “mafijaške strategije DPS-a”.

“Ono što je sigurno, kandidata za predsjednika Crne Gore neće određivati neformalni centri moći u Crnoj Gori, niti formalni centri moći van Crne Gore, tako da je došlo vrijeme za isključivo pobjedničke strategije, koje mogu predložiti i iznijeti samo oni koji do sada nijesu gubili gotovo sve izborne cikluse u Crnoj Gori, najljepšoj državi na Balkanu. Dakle, ne bavimo se, niti ćemo se baviti predlozima onih koji ne znaju kako se pobjeđuje”, poručio je Bogdanović.

Prema njegovim riječima, tek kad Demokrate zaokruže snažnu i pobjedničku partijsku infrastrukturu na svim nivoima organizovanja, kad izgrade izbornu i komunikacionu strategiju i utvrde koliko ljudi je spremno da se angažuje da na volonterskoj osnovi iznese izuzetno zahtjevnu ideju “Pobjeda, a ne podjela” i kad obiđu vakog čovjeka u Crnoj Gori, tek tada će predsjednik Demokrata donijeti odluku kojom će prihvatiti ili odbiti kandidaturu za predsjednik Crne Gore.

Bogdanović je rekao da Demokrate sve poteze vuku planski, studiozno i hiruški precizno, posebno one poteze koji mogu proizvesti ozbiljne pozitivne ili čak negativne posljedice i po državu i po njih.

“Zato smo odmah dali nalog svim opštinskim organizacijama i svim organima Demokrata na lokalnom i državnom nivou da sačine analizu stanja političkih i organizacionih prilika kako na političkoj pozornici tako i u našem političkom subjektu”, kazao je Bogdanović.

Kako je kazao, Demokrate su, na osnovu takve sveobuhvatne analize, zaključile da uspjeh i pobjeda na jednim izborima ne zavisi od negativne kampanje koju će pojedini politički subjekti u vlasti ili opoziciji pokušati izgraditi protiv vas.

“Jer se to od takvih, malignih, političkih subjekata očekuje, ne zavisi ni od naklonjenosti ili nenaklonjenosti medija, jer mediji rade svoj posao, ne zavisi od građana i njihove želje da se nešto mijenja, već od vaše sposobnosti da ubijedite građanina da se nešto mora promijeniti i da će ta promjena donijeti dobro građaninu kako na ličnom, tako i na opštem planu”, dodao je Bogdanović.

Bonus video: