Jokić: Demokrate nisu profesionalno nacionalno opredijeljeni

"Mi ćemo nastaviti našu borbu za smjenu DPS-a u Crnoj Gori kao i u Kotoru, beskompromisno", rekao je Jokić
51 pregleda 3 komentar(a)
Vladimir Jokić, Foto: Demokrate Kotor
Vladimir Jokić, Foto: Demokrate Kotor
Ažurirano: 21.07.2017. 16:38h

Predsjednik opštine Kotor Vladimir Jokić kazao je da današnje saopštenje kotorskog odbora Nove srpske demokratije ne mogu shvatiti drugačije nego upravo kao pokušaj sprječavanja dobrog funkcionisanja lokalne samouprave.

Predsjednik OO NSD Kotor Vladimir Potpara kazao je da Demokrate u kontinuitetu pokazuju animozitet prema srpskom narodu, Crkvi i jeziku

"Saopštenje OO NSD Kotor i njihovog predsjednika Vladimira Potpare u kojem se Demokrate, sa mnom kao predsjednikom opštine, predstavljaju kao kočničari koalicione vlasti u Kotoru ne možemo shvatiti drugačije nego upravo kao pokušaj sprječavanja dobrog funkcionisanja lokalne samouprave. Demokrate Kotora i Demokratska Crna Gora ni jednim svojim potezom i ni jednom svojom riječju nije napala druge opozicionare niti oštricu svog djelovanja usmjerila prema njima. Kao partija koja svoje odluke donosi autonomno, van bilo kakvih formalnih ili neformalnih centara moći, opredijeljeni smo da učinimo sve napore kako bi koaliciona vlast u Kotoru bila na ponos cjelokupnoj Crnoj Gori", kazao je Jokić.

On je dodao da Demokrate ni u Kotoru niti bilo gdje drugo nisu profesionalno nacionalno opredijeljeni.

"Naša vjerska, nacionalna ili bilo koja druga pripadnost je pitanje naše intime i to ne iznosimo na politički pazar. Mi ćemo nastaviti našu borbu za smjenu DPS-a u Crnoj Gori kao i u Kotoru, beskompromisno. Ne zanimaju nas unutaropoziciona prepucavanja, tako da će gospodin Potpara morati partnera da traži negdje drugdje. Naš cilj je smjena vlasti, a ne uveseljavanje naših političkih protivnika. Kada kotorsku upravu preko mene pokušava raznim podmetanjima i falsifikatima da zaustavi DPS to nas i ne čudi, jer to i očekujem. Čudno je kada po istim ili sličnim pitanjima, ovog puta sa drugog ekstrema u vrijeme vanrednih okolnosti na teritoriji Opštine, napadi i prozivke dolaze od Vladimira Potpare. Ponoviću, predsjednik sam svih građana Opštine Kotor spreman da uradim sve za dobrobit Kotora. Čudi me politički nedorasla reakcija gospodina Potpare u ovom trenutku, pa ću i s njim završiti kao i s njegovim prethodnicima u napadima. S ovom dosta", poručio je Jokić.

Bonus video: