Vujanović: Crna Gora je članstvom u NATO pokazala da je sposobna da ubrza i evropske integracije

Crna Gora, prema riječima Vujanovića, članstvo u Alijansi doživljava kao doprinos stabilnosti regiona, ali i vrijednosti i značaja NATO-a
0 komentar(a)
Kertis Skaparoti, Filip Vujanović, Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore
Kertis Skaparoti, Filip Vujanović, Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore
Ažurirano: 20.07.2017. 11:29h

Crna Gora je, članstvom u NATO-u, pokazala da je, ukupnim kapacitetima, sposobna da ubrza i evropske integracije, saopštio je crnogorski predsjednik, Filip Vujanović.

On je danas primio vrhovnog komandanta NATO snaga za Evropu (SACEUR), Kertis Skaparotija.

„Vujanović je ponovio i naglasio zadovoljstvo da je Crna Gora punopravnim članstvom u NATO-u uputila jasnu poruku da, svojim ukupnim kapacitetima, ima mogućnost brzih integracija čime je, dodatno, pokazala da je sposobna da ubrza i evropske integracije“, saopšteno je iz kabineta Vujanovića.

Crna Gora, prema riječima Vujanovića, članstvo u Alijansi doživljava kao doprinos stabilnosti regiona, ali i vrijednosti i značaja NATO-a. On je, kako je naveo, uvjeren da će članstvo u NATO-u afirmisati ukupne razvojne mogućnosti Crne Gore, uključujući i prospreritet njene ekonomije

U saopštenju se kaže da je Skaparoti tokom posjete osvjedočio da je Vojska Crne Gore ostvarila sve visoke vojne standarde, i da je spremna da afirmiše sve vrijednosti NATO-a koje su u funkciji očuvanja mira i stabilnosti.

„Posebno je naglasio značaj učešća Crne Gore u mirovnim misijama siguran da će sada, kao članica Alijanse, nastaviti da ostvaruje taj važni zadatak NATO-a“, navodi se u saopštenju.

Bonus video: