SDP Bar: Od vašeg pokušaja „usaglašavanja“, ovaj narod ima hroničnu nestašicu vode

"Kao što vam je poznato da su bivši direktor Vodovoda i njegov prethodnik baš više od decenije insistirali upravo na donošenju planskih dokumenata i na dugoročnim investicionim programima vodosnabdijevanja"
3 komentar(a)
SDP država svima
SDP država svima
Ažurirano: 17.07.2017. 16:10h

Reagovanje Barskog odbora DPS-a na saopštenje SDP-a Bar u vezi sa problemom vodosnabdijevanja naselja „Sveti Ivan“ i drugih naselja, predstavlja samo klasičnu zamjenu teza i ništa više. Jeftino i prepoznatljivo, saopšteno je iz barskog SDP-a.

Oni navode da je jedina istina u reagovanju je da su kadrovi SDP-a vodili ovo, do skoro javno preduzeće, a odnedavno društvo sa “ograničenom“ odgovornošću, potencirajući da je „Vodovod“ bio „u rukama“ baš SDP-a.

"Pa i takve “ruke“ bile su sa „ograničenom“ odgovornošću, kakav je sada pravni status barskog Vodovoda. Bilo bi vam ljekovitije da ne pominjete „ruke“, jer one često završe u finoj poslastici-medu, pa još ako se zavuču do lakata, teško ih je izvaditi.Kažete da ćemo se „usaglasiti da je za vodu najodgovornije vodovodno preduzeće“. Oko toga baš se nećemo „usaglasiti“. Jedino, možemo se usaglasiti da je Vodovod odgovoran za sanitarnu ispravnost vode, krpljenje rupa na vodovodnoj mreži i za još ponešto. Od vašeg pokušaja „usaglašavanja“, ovaj narod ima hroničnu nestašicu vode, a samo ga Bog čuva od zaraznih bolesti. I to ne samo zbog vode.Ili hoćete reći: da je donošenje planskih dokumenata, izgradnja primarne i sekundarne vodovodne infrastrukture i drugog, u nadležnosti Vodovoda?! Vama je dobro poznato da je to u isključivoj nadležnosti Opštine. Kao što vam je poznato da su bivši direktor Vodovoda i njegov prethodnik baš više od decenije insistirali upravo na donošenju planskih dokumenata i na dugoročnim investicionim programima vodosnabdijevanja. To namjerno zaboravljate, odnosno prećutkujete, jer vam ne odgovara. Čudo jedno kako u svom reagovanju nijednom riječju ne pomenuste „čuveno“ postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda na Volujici. Ostaje nejasno da li zaista čekate Godoa ili eksperte KFW banke, koji će vam dati „zeleno“ svijetlo da dio sredstava za ovo postrojenje preusmjerite za rješavanje vodosnabdijevanja, ne samo naselja „Sveti Ivan“", kazali su u SDP-u.

Oni su poručili da za svaki pošteni potez i posao na poboljšanju uslova života svih građana Opštine, imaće glas SDP-a u Skupštini opštine, ali, da neće imati glas za "predizborne prevare, prijetnje, zastrašivanje i podmićivanje birača, što vam je već prešlo u hroničnu bolest i postalo predizborna azbuka". Od te vaše hronične bolesti SDP se sigurno neće zaraziti.

"Srećan vam bio Akcioni program, koji ste, kako navodite, donijeli nakon prošlogodišnjih parlamentarnih“izbora“. Ne sumnjamo da je „začinjen“ najfinijim predizbornim sosom, sve da narod prste poliže. Pitanje je samo da li ste u njega uđenuli i tajno uputstvo za glasanje iz 1992.godine. Imate li ga u arhivi ili ste na njega zaboravili?!Za sve što učinite dobroga ovom narodu i Opštini, ponesite svu slavu i okitite se lovorovim vijencima. Vjerovali ili ne, iskeno ćemo se tome radovati. Ma, ćaru od vaše rabote ne nadamo se, niti nam je potreban. Samo viđite da ovim vašim Akcionim programom već nijeste poništili, bolje reći zaboravili na predizborni program iz 2014. godine! Pozivamo gospodina Ličinu, prvaka Bošnjačke stranke u Baru i odbornika u Skupštini opštine da “stisne petlju” i da u nastavku skupštinskog zasijedanja o ovome javno progovori, uz dobronamjerno podsjećanje da je lokalna vlast ( ova nova) već poodavno konstituisana i da su završena imenovanja i namještenja.Da li će voda do naselja “Sveti Ivan” i drugih naselja u Baru, stići sa Ivanovih korita ili iz Regionalnog vodovoda, nebitno je. Ali, bitno je da baš vašom zaslugom, gospodo iz DPS-a, sa Ivanovih korita ne bi nikad stigla. Te vaše”identitetske crnogorske snage” i Ivanovih korita, sjetili ste se kad druge nijeste imali. Taj barjak vama ne pripada. I što se mučite i što zaokaljate, pominjući našu saradnju sa crnogorskom opozicijom. Duši vašoj biće lakše, ako kažete sa državnim neprijateljima, izdajnicima Crne Gore, zločincima protiv ekonomskih interesa Crne Gore, petom kolonom, četnicima. Nemojte to razdvajati-nije fer.Na kraju, takoste se i obraza i vode. Sigurno je jedno: vašem obrazu voda i nije potrebna. Tu može pomoći jedino deterdžent ili razređivač masnih boja. Naravno, uz onu ribaću četku za pod od štica", kazali su u SDP-u.

Bonus video: