Generalni sekretarijat Vlade za letove i vožnju daje 150.000 eura

Generalni sekretarijat Valde u voznom parku ima 23 automobila, potpredsjednici zadužili mercedese
109 pregleda 0 komentar(a)
Vlada službena vozila, Foto: Boris Pejović
Vlada službena vozila, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 10.07.2017. 06:28h

Generalni sekretarijat Vlade Crne Gore potrošiće za gorivo za službene automobile i Vladin avion oko 150.000 eura.

Gorivo za Vladin avion "learjet 45" koštaće građane 100.000 eura, a dobavljač goriva biće Jugopetrol. Gorivo za avion koji mogu koristiti premijer Duško Marković, predsjednik Filip Vujanović i predsjednik parlamenta Ivan Brajović biće isporučivano na aerodromima u Tivtu i Podgorici.

Za službene automobile Generalnog sekretarijata Vlade gorivo će koštati 49.789 eura.

Generalni sekretarijat posjeduje, prema podacima sa sajta, 23 službena automobila od kojih se jedan trenutno ne koristi.

Prema podacima sa sajta Generalnog sekretarijata, potpredsjednik Vlade Milutin Simović zadužio je mercedes E200 proizveden 2010. godine. Potpredsjednik Vlade Rafet Husović takođe vozi mercedes, model E250 iz 2009. godine, dok generalna sekretarka Vlade Nataša Pešić vozi E280 iz 2008. godine, kao i ministar sporta Nikola Janović.

Članovi kabineta premijera zadužili su, za razliku od potpredsjednika i ministra, vozila marke audi. Tako šef Markovićevog kabineta Dragoljub Bulatović i glavni politički savjetnik Aleksandar Eraković voze audije A3 iz 2011. godine. Generalni sekretarijat u svom vlasništu, između ostalog, ima još sedam mercedesa E280 i jedan kombi mercedes vito.

U voznom parku Generalni sekretarijat Vlade ima još pasat 6 iz 2011. godine, koji je dodijeljen Kancelariji zastupnika Crne Gore pred Evropskim sudom, škodu koju je zadužila Kancelarija za borbu protiv trgovine ljudima, golfove 4 i 6 koji su dodijeljeni Službi za pravne i opšte poslove i finansije i Službi za odnose sa javnošću. Generalni sekretarijat ima i vozilo rover 26, te audi A6, koji se ne koristi.

Letovi i biznis klasom, plaćaju 190 telefona

Generalni sekretarijat Vlade isplatiće Telekomu 49.521 euro za troškove razgovora mobilnim telefonima. Generalni sekretarijat će plaćati razgovore za 190 pretplatnika.

Vlada će agenciji ”Marco Polo” za svaku kupovinu avionskih karata do Beograda plaćaće 10 eura po karti, dok će im za kupovinu karata za ekonomsku klasu za povratne letove ka državama Evrope plaćati 30 eura po karti, ne računajući i samu cijenu avionske karte.

Agencija će od Vlade za kupovinu karata za interkontinentalne letove dobijati 50 eura po karti. U odluci o izboru agencije, navodi se da će predstavnici Vlade imati opciju da lete i biznis klasom.

Bonus video: