DPS: Lideri DF kukaju jer ne mogu jednom sedmično na raport u Rusiju

"Medojević, Mandić, Knežević, Radunović, Bulatović, Đukanović i ekipa hoće državu bezakonja. Oni iznad svih - to je mjera jednakosti za koju se navodno zalažu. Varaju se ako misle da su im je to omogućila obavezujuća uputstva Vrhovnog državnog tužioca"
11 komentar(a)
DPS LOGO , Demokratska partija socijalista, Foto: Arhiva "Vijesti"
DPS LOGO , Demokratska partija socijalista, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 07.07.2017. 15:20h

Lideri Demokratskog fronta (DF) ne kukaju zbog odlaska u Evropu nego zato što više ne mogu jednom sedmično na raport u Rusiju, saopšteno je danas iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Viši sud je danas oduzeo pasoše čelnicima DF Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću.

Predsjedništvo DF je povodom toga saopštilo da su lideri tog političkog saveza planirali da idu u Evropu da pričaju o teroru, te da bi zbog oduzimanja pasoša Mandiću i Kneževiću trebala da reaguje i Srbija.

Iz DPS su dodali i da lideri DF poodavno žive u paralelnoj realnosti, za koju imaju iluziju da su je sami kreirali, ne priznajući ni sebi da su najobičnije lutke na koncu njihovih inostranih nalogodavaca i finansijera.

"Njihov kukavičluk se krije u čoporu, odakle demonstriraju siledžijstvo koje zovu hrabrošću i navodnom "borbom za pravdu“. Misle da za njih ne postoje ni zakoni, ni Ustav, ni država, ni građani, ni institucije. Odgovornosti i dostojanstva svakako nemaju. Medojević, Mandić, Knežević, Radunović, Bulatović, Đukanović i ekipa hoće državu bezakonja. Oni iznad svih - to je mjera jednakosti za koju se navodno zalažu. Varaju se ako misle da su im je to omogućila obavezujuća uputstva Vrhovnog državnog tužioca. Njima institucije služe samo kao barikade, iz kojih se pojedini izvlače pod okriljem noći, dok junaci poput Medojevića prestrašeno i nepomično čekaju aber iz Tužilaštva, da bi potom graknuli pred kamerama o slobodi i junaštvu, o progonu i građanskim sukobima u koje bi da pretvore Crnu Goru. Za koju se, kažu, bore", poručili su iz DPS.

Iz te partije navode da kada je drugim poslanicima skidan imunitet i kada su privođeni sa lisicama na rukama, DF tvrdio da institucije rade svoj posao.

"A kad je došlo vrijeme da oni odgovaraju pred institucijama, onda je to diktatura. Zbog toga ovi prepadnuti politički pajaci prijete građanskim ratom i sukobima. To je mjera njihove principijelnosti. A mjera njihove solidarnosti i zajedništva koje potenciraju nije ništa drugo nego sopstveni kukavičluk i mržnja prema DPS i Milu Đukanoviću, i želja da Crne Gore nema. To je jedina konstanta politike DF. Zato, prerano se radujete, gospodo iz DF. Kako god se završio ovaj proces, građani će vam odrediti mjeru već na prvim izborima. Sve ankete pokazuju šta misle o vama, vašoj izdaji i vašem političkom primitivizmu. Ne kukate vi zbog odlaska u Evropu nego zato što više ne možete jednom sedmično na raport u Rusiju. Ali i tamo su vidjeli s kim imaju posla. To što vas pojedini prizivaju u Moskvu čine to iz golog straha za svoje pozicije, jer su uzalud uložili u vas pa sad ne znaju kako da pravdaju svoj promašaj. A vi nijeste prispjeli ni tamo ni ovamo. Pred građanima Crne Gore ste se već pokazali u pravom svijetlu izdajom, kukavičlukom i siledžijstvom, što će vas pratiti dovijeka", kazali su iz DPS.

Bonus video: