SDP: Upravljanje i dugovi Montenegro Airlinesa i Aerodroma pokazuju razliku u našim politikama

"Montenegroerlajnz kojim upravlja DPS duguje 18 miliona eura državi, dobija nezakonitu višemilionsku državnu pomoć, i duguje 20 miliona eura Aerodromima. Za razliku da toga Aerodromi, kojima je upravljala SDP, uplaćuju višemilionske profite državi, uprkos tome što trpe gubitke i dugove preduzeća kojim upravlja DPS"
4 komentar(a)
SDP država svima
SDP država svima
Ažurirano: 06.07.2017. 10:54h

Razlika između Montenegroerlajnza kojim upravlja DPS i Aerodroma kojim je upravljala SDP, najbolje pokazuju razliku u našim poltikama. Neko je u budžet uplatio desetine miliona eura profita, a neko ostavio desetine miliona eura dugova, navodi se u reagovanju SDP-a.

SDP je reagovao na saopštenje DPS-a u kojem je, između ostalog, navedeno da "iznenadnu brigu SDP za sudbinu Aerodroma Crne Gore i kompaniju Montenegro Airlines moguće je definisati isključivo kao vrhunsko političko licemjerje i parcijalnu amneziju".

"Montenegroerlajnz kojim upravlja DPS duguje 18 miliona eura državi, dobija nezakonitu višemilionsku državnu pomoć, i duguje 20 miliona eura Aerodromima. Za razliku da toga Aerodromi, kojima je upravljala SDP, uplaćuju višemilionske profite državi, uprkos tome što trpe gubitke i dugove preduzeća kojim upravlja DPS. I umjesto da o tome ćutite, osim ako se Tužilaštvo sjeti da vas nešto pita, vi prozivate SDP. Ipak, u pravu ste, nijeste jedino vi krivi za uništavanje nacionalne aviokompanije, dio krivice snosi i vaš poraženi kandidat za predsjednika SDP-a, kao tadašnji resorni ministar", navodi se u reagovanju.

Iz SDP dodaju da ostaje da se vidi "jeste li koalicionim sporazumom predvidjeli da ne smije da vam odgovori na ovakve prozivke ili na vaše prozivke mora odgovoriti partiji koju ste mu bili namijenili".

"Mi, naravno, jesmo bili u vlasti i to onaj pošteni dio vlasti, dok ste vi bili vlast na Marović konceptu, koji se sažima u sljedećem – uzmi milione i opljačkaj Crnu Goru, a onda je se odrekni i mahni joj iz Beograda. Zato smo mi slobodni ljudi i u vlasti i opoziciji, a vi dovijeka robovi vaših pohara i nepočinstava. Zato je nama vlast i politika uvjerenje, a vama često garancija slobode. O političkoj amneziji ne bismo sa vama koji ste mrzjeli i ćerali manjine, ratovali zbog mira, bogatili se švercom preko 100.000 mrtvih u bivšoj nam domovini, pljačkali zbog razvoja... Koji se sada ne sjećaju ko je tačno bio Svetozar Marović - odnekud vam je poznat, ali ne znate odakle tačno. Vi ste u zaboravnosti sopstvenih nepočinstava neprevaziđeni. A Aerodrome zaboravite, nećemo Vam dozvoliti da i njih uništite". zaključuje se u reagovanju.

Bonus video: