Bošković: Budućnost regiona unutar NATO i EU struktura

On je, kako je saopšteno iz Ministarstva, istakao da je odbrambeni sektor Crne Gore u punom kapacitetu posvećen kontinuiranom razvoju i napretku kroz modernizaciju, opremanje i obuku
9 komentar(a)
Ministarstvo odbrane, Foto: Gov.me
Ministarstvo odbrane, Foto: Gov.me
Ažurirano: 05.07.2017. 11:57h

Crna Gora će, kao članica Alijanse, snažno propagirati politiku otvorenih vrata, uvjerena da budućnost cijelog regiona leži unutar NATO i EU struktura, poručio je ministar odbrane, Predrag Bošković.

U Ministarstvu odbrane danas je održan prvi Polugodišnji sastanak za vojno-diplomatske predstavnike akreditovane u Crnoj Gori, nakon punopravnog članstva u NATO, u kapacitetu saveznice.

„Kao članica Alijanse, snažno ćemo propagirati NATO politiku „otvorenih vrata“, uvjereni da budućnost cijelog regiona leži unutar NATO i EU struktura, jer je u cjelosti integrisan region jedini garant dugoročne stabilnosti i bezbjednosti Zapadnog Balkana“, kazao je Bošković u uvodnom obraćanju vojno-diplomatskim izaslanicima.

On je, kako je saopšteno iz Ministarstva, istakao da je odbrambeni sektor Crne Gore u punom kapacitetu posvećen kontinuiranom razvoju i napretku kroz modernizaciju, opremanje i obuku.

„Ali i ispunjavanju zadataka i obaveza koje proizilaze iz agende NATO-a, u cilju osiguranja bezbjednosti na globalnom planu, regionalne bezbjednosti i obezbjeđivanja sigurnog okruženja za naše građane“, dodao je Bošković.

Direktor Direktorata za politiku odbrane, Ivica Ivanović, zahvalio je sadašnjim saveznicima i partnerima za podršku pruženu tokom integracionog procesa Crne Gore.

„Ivanović je upoznao vojno-diplomatske predstavnike sa aktivnostima Ministarstva koje su trenutno u fokusu, i predstavio planove za predstojeći period, osvrnuvši se na kontinuiranu posvećenost Crne Gore njegovanju odlične saradnje i otvorenih odnosa, ali i spremnost da pruži svoju punu podršku zemljama aspirantima za članstvo u NATO“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su vojno-diplomatski predstavnici iskazali zadovoljstvo zbog postignutih rezultata, ali i uvjerenje da će Crna Gora kao NATO članica dati još veći doprinos regionalnom prosperitetu i stabilnosti, kao i izgradnji globalnog mira kroz svoj angažman u mirovnim misijama.

Sastanku su prisustvovali vojno-diplomatski predstavnici akreditovani u Crnoj Gori na rezidentnoj i nerezidentnoj osnovi.

Bonus video: