SNP: Okupljanje Damjanovićevih pristalica potpuni fijasko

Kako posebno ističu, sastanku je prisustvovalo i par neidentifikovanih osoba, za koje nema potvrde da uopšte pripadaju SNP-u
132 pregleda 7 komentar(a)
SNP, Foto: Socijalistička narodna partija Crne Gore
SNP, Foto: Socijalistička narodna partija Crne Gore
Ažurirano: 04.07.2017. 16:32h

Jučerašnje okupljanje sljedbenika Aleksandra Damjanovića, organizovanog u cilju otvorenog puča u Socijalističkoj narodnoj partiji, pretvorilo se u njihov potpuni fijasko, stoji u saopštenju Socijalističke narodne partije.

Iz SNP-a su u saopštenju za medije dostavili i fotografiju na kojoj su zaokružene osobe koje su prisustvovale sastanku, a koji, kako kažu, nisu ni članovi Glavnog odbora partije.

Kako navode iz SNP-a, iako su Damjanović i Dragoslav Šćekić na „sastanak“ pozvali sve članove Glavnog odbora, odbornike iz opštinskih organizacija, kao i sve zainteresovane članove SNP-a odaziv je bio više nego poražavajući za njih.

Tako se, dodaju, od 152 člana Glavnog odbora SNP-a, "pozivu da učestvuju u puču odazvalo 40."

"Na „skupu“ je bilo prisutno još 15 članova partije i to: Darko Bubanja, Darko Stojanović i Aco Ojdanić iz Berana (zaposleni u Opštini Berane i javnim preduzećima); Saša Kulinović iz Herceg Novog; Milan Ružić, Ljubo Zlajić i Vesko Radojević iz Bijelog Polja; Goran Popović i Zoran Vukotić iz Zete; Aleksa Bajović, Dušan Kandić, Predrag Obradović i Ilija Radović iz Podgorice; Slavica Dragović iz Ulcinja, te Srećko Kasalica sa Žabljaka," stoji u saopštenju SNP-a.

Kako posebno ističu, tom sastanku je prisustvovalo i par neidentifikovanih osoba, za koje nema potvrde da uopšte pripadaju SNP-u.

"Poređanja radi, istog dana održane su sjednice dva opštinska odbora sa sjevera Crne Gore – Pljevalja u čijem je radu učestvovalo 78 članova i Andrijevice - 45 članova, odnosno ukupno 123 člana SNP-a, što je više nego duplo od broja onih koji su se iz čitave Crne Gore okupili na poziv Damjanovića i Šćekića," navode iz partije.

Kako podsjećaju, bilo je planirano da se na okupljanju u Podgorici pojavi i sam Damjanović, ali je odustao "kada su mu javili koliko ima prisutnih sljedbenika."

"Debakl nauma Damjanovića i Šćekića ne može biti iznenađenje za iskrene članove te partije, koji su uz svoju stranku i ne prihvataju da budu izmanipulisani i iskorišćeni za tuđe interese," navode iz SNP-a.

Manjak prisutnih, navode iz stranke, izazvao je "višak nervoze kod okupljenih sljedbenika Damjanovića, a posebno kod Andrije Ćetkovića iz Ulcinja, koji se neprimjerenim uvredama i klevetama usmjerio prema portparolki SNP-a Slađani Kaluđerović, čemu su svjedok bile brojne novinarske ekipe."

"Jezik uvreda i omalovažavanja neka služi na čast Ćetkovića, ali i njegovih mentora. SNP je ponosan što je Kaluđerovićeva odreagovala dostojanstveno i pristojno i što se nije spustila na nivo Ćetkovića, čiji javni nastupi samo ukazuju na punu opravdanost zakazivanja Osmog kongresa za 13. avgust, na koje će SNP dati pravi odgovor onima koji vode štetočinsku politiku," zaključili su iz SNP-a.

Bonus video: