Medojević: Vujanović kazao da planira da se uključi u rješavanje situacije

"Obavijestio sam Vujanovića da mi imamo ozbiljne probleme da iskontrolišemo naše pristalice koje danima traže da se okupe ispred Skupštine Crne Gore i da organizuju demonstracije i proteste protiv ovakvog političkog progona Demokratskog fronta", rekao je Medojević
69 pregleda 81 komentar(a)
Nebojša Medojeivć, Foto: Printscreen
Nebojša Medojeivć, Foto: Printscreen
Ažurirano: 03.07.2017. 16:07h

Poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević kazao je da mu je predsjednik Crne Gore Filip Vujanović kazao da on planira da se uključi u rješavanje trenutne situacije tako što će uputiti javno pismo VDT-u.

"Jutros u 7.10 u klubu poslanika zvonio je telefon, javio se predsjednik Vujanović i obavijestio me da on planira da se uključi u rješavanje ove krize tako što će uputiti javno pismo VDT-u i izkazao svoja očekivanja da bi VDT trebalo da odreaguje na to pismo, jer se radi o veoma delikatnoj situaciji koja je posledica ovih dešavanja i političkog progona DF-a. Ja sam Filipu Vujanoviću ponovio ono što sam stotinu puta rekao javno i što sam juče rekao mitropolitu Amfilohiju Radoviću i što sam rekao u Skupštini - da sam ja spreman da se pojavim pred sudom i da vrlo lako razbijem u paramaparčad ovaj apsurdni montirani slučaj koji je montirao Milivoje Katnić i da sam mu rekao da je odavno poznato svima u Crnoj Gori pa i njemu da nije problem sudski postupak. Problem je što je neko odlučio da zloupotrebljava službeni položaj, vlast i moć koju ima i da pokuša da ponizi i da diskredituje lidere DF-a. Mii smo ovdje zbog odbrane časti i dostojanstva svakog lidera DF-a, svakog člana DF-a svakog građanina Crne Gore. Rekao sam da ja ne očekujem ništa osim da svi budu jednaki pred zakonom, da svako poštuje zakon, a da to podjednako važi i za Katnića i za Nebojšu Medojevića", kazao je Medojević.

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović uputio je pismo Vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću sugerišući da donese uputstvo kojim će Glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću saopštiti da nema potrebe za pritvorom i da se poslanik Nebojša Medojević može braniti sa slobode.

On je dodao da je Vujanovića obavijestio u DF-a imaju probleme da iskontrolišu njihove pristalice koje danima traže da se okupe ispred Skupštine Crne Gore i da organizuju proteste.

"Obavijestio sam Vujanovića da mi imamo ozbiljne probleme da iskontrolišemo naše pristalice koje danima traže da se okupe ispred Skupštine Crne Gore i da organizuju demonstracije i proteste protiv ovakvog političkog progona Demokratskog fronta. Ovo je očigledno rezultat naše odlučnosti, jedinstva, sloge, koja vlada u Demokratskom frontu i gdje smo pokazali da je ona stara Crna Gora još prisutna i da se mi koji se razlikujemo možemo ujediniti u borbi za fundamentalna ljudska prava i slobode. Naša upornost i riješenost uz određeno zanimanje i initeresovanje međunarodne zajednice, dovela je do ove političke reakcije i mi očekujemo da će Ivica Stanković postupiti po zakonu i po Ustavu i da će omogućiti da se poštuje zakon. Ja sam rekao Vujanoviću da ne postoji nijedan zakonski osnov za određivanje mog pritvora već da se radi o ličnoj osveti, neobjektivnom postupanju jednog čovjeka koji želi da svoje lične frustracije liječi tako što će hapsiti lidere Demokratskog fronta. Nastavlja se naša borba, ni danas nije stiglo obavezujuće uputstuo mi smo tu, spremni smo da ostannemo koliko treba", rekao je Medojević

Poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović kazao je da je Vujanović jutros zvao Medojevića i kazao mu da će da zove Stankovića

"Jutros je Filip Vujanović zvao Nebojšu Medojevića i obavijestio ga da će da zove Ivicu Stankovića. Daleko od toga da je iko iz DF-a kontaktirao Filipa Vujanovića ili ne daj Bože molio za neku uslugu. Ne postoji način da nas neko može izvući iz Skupštine bez obavezujućeg uputstva ili sličnog dokumenta koji bi garantovao da se niko neće iživljavati nad Nebojšom Medojevićem", rekao je Radunović.

Poslanici DF-a su u poslaničkom klubu Skupštine od četvrtka veče, kada su poslanici vlasti izglasali ukidanje imuniteta Medojeviću.

Bonus video: