Ujedinjeno Kraljevstvo oslonac u emancipaciji Zapadnog Balkana

Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, Andrija Nikolić, je zahvalio na kontinuiranoj podršci zvaničnog Londona, u svim etapama novije političke istorije Crne Gore
0 komentar(a)
Alison Kemp, Foto: Skupština Crne Gore
Alison Kemp, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 03.07.2017. 14:26h

Ujedinjeno Kraljevstvo (UK) nije bilo samo partner u boljem razumijevanju integracionih procesa, već i snažan politički oslonac u emancipaciji društava Zapadnog Balkana, ocijenio je predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrija Nikolić.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Nikolić se danas sastao sa novoimenovanom ambasadorkom UK Alison Kemp i poželio joj uspjeh u radu.

On je zahvalio na kontinuiranoj podršci zvaničnog Londona, u svim etapama novije političke istorije Crne Gore.

„Nikolić je podsjetio da UK nije bilo samo partner u boljem razumijevanju integracionih procesa, već i snažan politički oslonac u ukupnoj emancipaciji društava Zapadnog Balkana“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Kemp poručila da će UK, iako se nalazi u procesu izlaska iz Evropske unije, i dalje biti snažan partner Uniji, ali i zemljama regiona na evropskom putu.

U prilog tome je, kako je navela, i najavljena organizacija Samita zemalja Zapadnog Balkana u Londonu naredne godine, čime se učvršćuje politička podrška evropskoj budućnosti tog regiona.

„Nikolić je iznio svoje viđenje aktuelne političke situacije, u kontekstu opozicionog bojkota parlamenta, i informisao ambasadorku o radu i aktivnostima Odbora za međunarodne odnose i iseljenike“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: