Bogavac: Demosu odavno potreban sastanak svih članova Skupštine

Članica Predsjedništva Demosa smatra da svi nosioci funkcija treba da se okupe u najširem sastavu i uz puno poštovanje statutarnih procedura i sa najboljom namjerom, u otvorenom razgovoru razmotre sve što nije dovoljno jasno definisano
78 pregleda 56 komentar(a)
Neda Bogavac, Foto: Demos
Neda Bogavac, Foto: Demos
Ažurirano: 03.07.2017. 14:08h

Članica Predsjedništva Demosa Neda Bogavac, kazala je da smatra da svi nosioci funkcija u toj stranci „treba da se okupe u najširem sastavu, te da uz puno poštovanje statutarnih procedura i sa najboljom namjerom, u otvorenom razgovoru razmotre sve što nije dovoljno jasno definisano“. Tako će, naglašava ona, „usmjeriti Demos ka snažnijoj promociji i primjeni programskih ciljeva“.

„Jedan sam od potpisnika zahtjeva za sazivanje vanredne sjednice Skupštine Demosa, i isti zahtjev potpisan od strane više od polovine članova Glavnog odbora sam lično predala stručnoj službi stranke na dalju proceduru i rešavanje. Demos je ozbiljan politički koncept, stranka čestitih i vrijednih ljudi, dominantno iskusnih političara, koji, poput svih, pa i najvećih političkih subjekata, nekada ne funkcioniše kako je zacrtano u programskoj deklaraciji," piše u saopštenju Bogavac, koja je i predsjednica Izvršnog odbora te stranke u Kolašinu i odbornica u lokalnom paralmentu.

U svom saopštenju ona naglašava da izuzetno cijeni i bez prigovora pripada političkom konceptu Demosa. Takođe, kaže Bogavac, potpuno otvoreno prigovara nedostacima. Prema njenim riječima „politika Demosa prolazi kroz špalir negativnih kritika članstva i politički zainteresovane javnosti, i to predugo traje“.

„Tvrdim da Demos, moj ideal političkog organizovanja, tim putem ne smije dalje da ide i takav put ne može da izdrži. Da li sam ćutala do sada? Nisam! Članica sam Predsjedništva - najvišeg političkog organa u stranci, između sjednica GO. Ma koliko sam se trudila da ukažem na greške i doprinesem njihovom ispravljanju, jednako sam odgovorna za svaku zbog koje moj Demos posustaje kao politika koja mi je u svom nastanku vratila nadu da je ipak moguće riješiti decenijama nagomilane probleme u državi," napisala je Bogavac u saopštenju.

Ona naglašava da je i do sada unutar stranke, ali ne i u javnosti, iznosila „pristojne i argumentovane kritike“. Kao odgovor na to, kako tvrdi, nije pozvana na poslednju sjednicu Predsjedništva, u koje je, naglašava, legalno i legitimno izabrana i do sada nije siključena.

„Smatram da kao legalno i legitimno izabrani funkcioner stranke imam pravo na niz odgovora koje do sada nisam dobila, mišljenja sam da Demos mora biti jasniji i istrajniji u političkim stavovima, kao i da moramo dogovarati politiku, moramo vratiti povjerenje 16 posto birača na republičkom nivou koju smo imali po svim istraživanjima, i prije svega, moramo se međusobno uvažavati," napisala je Bogavac.

Ona smatra da je Demosu "odavno potreban sastanak svih 320 'skupštinara', jer upravo je Skupština najviše programsko, statutarno i izborno tijelo stranke“. Bogavac kaže da ne vidi problem niti prostor za teške riječi i proizvoljna tumačenja na „tu temu“.

Bonus video: