Brajović: Crna Gora je spremna da iskustva u integracijama podijeli sa Makedonijom

Brajović je kazao da je zadovoljan što je Crna Gora prva država koju je Džaferi posjetio nakon izbora za predsjednika Sobranja Makedonije
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.07.2017. 11:41h

Crna Gora je spremna da svoja iskustva u integracijama podijeli sa Makedonijom, sa kojom ima izuzetno dobre odnose, poručio je predsjednik crnogorskog parlamenta Ivan Brajović.

On je novinarima, nakon sastanka sa makedonskim kolegom Talatom Džaferijem, rekao da odnosi dvije države izuzetno dobri.

Brajović je kazao da je zadovoljan što je Crna Gora prva država koju je Džaferi posjetio nakon izbora za predsjednika Sobranja Makedonije.

"Saglasili smo se da su odnosi Crne Gore na najvišem mogućem nivou, i oni mogu biti putokaz za snažniju ekonomsku saradnju dvije države", kazao je on.

Kako je naveo, na sastanku je ocijenjeno da je prijem Crne Gore u NATO izuzetna okolnost za cijeli region.

"Crna Gora je spremna da sva iskustva u integracijama u NATO i Evropsku uniju podijeli sa našim prijateljima iz Makedonije, da ubrzano nastave tim putem jer su na njemu bili prije nas", kazao je Brajović.

Džaferi je kazao da dvije države nemaju otvorenih pitanja, i da je najvažnije pokrenuti ekonomsku saradnju i intenzivirati posjete državnih delegacija.

On je ocijenio da je saradnja u oblasti odbrane veoma dobra, i da može da se produbljuje.

"Nadam se da će naše dvije vlade raditi ubuduće na tome da se uspostavi infrastrukturna saradnja, naročito želimo uspostavljanje avioprevoza koji bi povezao naše dvije države", kazao je Džaferi i dodao da postoji veliki prostor za saradnju i u oblasti turizma.

Galerija

Bonus video: