Vučić: Bošković zvao Vulina i kazao mu da je izjava izvučena iz konteksta

80 pregleda 26 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Beta-AP
Aleksandar Vučić, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 02.07.2017. 20:47h

Ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković je pozvao srpskog kolegu Aleksandra Vulina i kazao da je izjava o intervenciji na Kosovu izvučena iz konteksta, kazao je predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić.

Vučić je u intervjuu za Sputnjik istakao da je samo rekao da ni NATO ni Crnogorci niti bilo ko neće napadati Srbe ni na Kosovu i Metohiji niti bilo gdje drugo. Izjava je jasna i fer, smatra on.

"Mislim da je crnogorski zvaničnik Predrag Bošković pozvao Vulina da mu kaže da je ta izjava izvučena iz konteksta ili tako nešto. Svakako, to što se Srbima dogodilo devedesetih neće se ponoviti i to sam rekao i u Jasenovcu i svuda. To sada govorim i kao vrhovni komadant. Nikoga da napadamo nećemo, ali nećemo dozvoliti ni protejrivanje i ubijanje našeg naroda", poručio je Vučić.

Tanjug je prije dva dana objavio intervju sa Boškovićem u kom je ministar odbrane upitan da li bi Crna Gora preispitala učešće u delikatnim akcijama NATO, a kao primjer je navedeno Kosovo.

""U dogovoru sa našim saveznicima bismo svakako, u bilo kojoj varijanti, učestvovali u bilo kojoj akciji koju NATO definiše kao zajednički dogovor svih 29 članica. Bilo da je to Kosovo, bilo da je to neki drugi dIo na zemaljskoj kugli, bez obzira na naše unutrašnje političke prilike," kazao je Bošković.

Bonus video: