SNP: DPS će koristeći Damjanovića nastaviti sa napadima

"Kao što smo i rekli, manjinski dio članova Glavnog odbora, koji radi po instrukcijama Damjanovića, planira da sjutra (ponedeljak, 3. jula) uđe u prostorije centrale partije i „održi sastanak“, na kojem bi, suprotno stranačkom Statutu, poništili odluku Glavnog odbora o sazivanju Osmog kongresa za 13. avgust", saopšteno je iz SNP-a
69 pregleda 4 komentar(a)
SNP logo, Foto: Printscreen
SNP logo, Foto: Printscreen
Ažurirano: 02.07.2017. 14:35h

Socijalistička narodna partija (SNP) saopštila je da će "DPS koristeći Aleksandra Damjanovića, nastaviti sa napadima na SNP"

"Potvrdilo se ono što smo ranije najavili – da će DPS, koristeći Aleksandra Damjanovića, nastaviti sa napadima na SNP, s tim što su sada otišli korak dalje pa će pokušati da izvrše otvoreni puč u partiji. Podsjećamo, SNP je u srijedu, 28. juna javno saopštio da DPS-Damjanović planiraju novi udar na SNP, a u subotu, 1. jula smo objavili i detalje konkretnog plana smišljenog za taj naum. Kao što smo i rekli, manjinski dio članova Glavnog odbora, koji radi po instrukcijama Damjanovića, planira da sjutra (ponedeljak, 3. jula) uđe u prostorije centrale partije i „održi sastanak“, na kojem bi, suprotno stranačkom Statutu, poništili odluku Glavnog odbora o sazivanju Osmog kongresa za 13. avgust", saopšteno je iz SNP-a.

U saopštenju se dodaje da je posebno indikativno da oni sami priznaju da su manjina, ali zato sebi daju višak prava.

"U pitanju je, dakle, novi pokušaj terora manjine nad većinom. S druge strane, Damjanovićeva grupacija neće prezati čak i od nasilja samo da ostvari zadatak dobijen od DPS-a - da na bilo koji način preuzmu SNP. Zato je i toliki strah od Kongresa, jer znaju da ih je većina u SNP-u odavno pročitala, pa metodama ulice, kopirajući svoje nalogodavce iz DPS-a, pokušavaju da otmu partiju i povedu je putem suprotnim od osnovnih programskih principa partije. Ne kaže se slučajno – ne pada snijeg da pokrije brijeg, već da svaka zvjerka pokaže trag. Damjanović je prekinuo bojkot i pojavio se u parlamentu, a DPS će mu, kao kontrauslugu, logistički podržati otvoreni pokušaj puča u SNP-u. Nije slučajno što mu se Duško Marković, u direktnom prenosu, više puta zahvalio zbog ulaska u parlament. Konačno su se sve maske pale. Ipak, po ko zna koji put su se prevarili, jer će SNP i ovog puta biti tvrd orah, na žalost tajkuna bliskih DPS-u, čiji je Damjanović pion. Podsjećamo javnost da je Glavni odbor SNP-a 25. juna, u skladu sa Statutom stranke, donio odluku o sazivanju Osmog kongresa za 13. avgust, u Podgorici. Sjednicu Glavnog odbora, koji ima 152 člana, napustilo je 37 članova, koji su prethodno, po nalogu mentora Damjanovića, pokušali da miniraju zakazivanje Kongresa", saopšteno je iz SNP-a.

Bonus video: